Home > History > Coreea de Sud votează pentru schimbare

Coreea de Sud votează pentru schimbare

mai 25, 2017

Cetățenii din toată lumea par să fie într-o efervescență în nevoia lor de schimbare, iar alegerile prezidențiale din Coreea de Sud ar putea fi privite drept exemplu pentru acest sentiment global. Moon Jae-in, considerat a fi un candidat liberal de stânga, a câștigat alegerile prezidențiale din Coreea de Sud. Victoria sa este semnificativă datorită poziției sale politice cu privire la o serie de probleme, dar și a trecutului său. Ca fost avocat pentru drepturile omului și cu părinții imigranți din Coreea de Nord, el a vorbit despre o poziție mai asertivă față de Statele Unite, precum și despre o abordare mai diplomatică, sau mai reconciliantă în ceea ce privește relația cu Coreea de Nord.

Moon moștenește o situație mai dificilă în lumina relației tensionante dintre Statele Unite și Coreea de Nord. Detașarea de armament anti-rachetă a Statelor Unite, cunoscut și drept THAAD (Sistem de Apărare de Altitudine foarte Mare) a stârnit proteste din partea Chinei și a alimentat opoziția din Coreea de Sud.

China a văzut THAAD drept o amenințare la adresa intereselor sale regionale, iar Moon a fost de asemenea împotriva instalării THAAD; a fost citat cândva spunând: “Coreea de Sud trebuie să învețe cum să spună <Nu> americanilor”.

Odată devenit președinte, Moon va trebui să se confrunte cu o serie de alte probleme stringente și relații complicate. În opinia mea, cea mai importantă este relația economică a Coreei de Sud cu China.

Este interesant de observant faptul că propaganda Coreei de Nord s-a opus celor din opoziția conservatoire a lui Moon, afirmând că liberalii ar putea fi mai capabili în a promova ideea unificării. Prin alegerea lui Moon, Coreea de Sud va avea o administrație orientată spre stânga, ceea ce va fi diferită de administrația fostei președinte, Park Geun-hye, care a fost suspendată în plin scandal de corupție. Park este fiica unui lider sud coreean care a impus un regim dictatorial asupra țării și care a fost responsabil de încurajarea creșterii numărului de chaebols – conglomeratele organizaționale extrem de influente conduse de familiile sud-coreene puternice.

La un nivel practic, Moon a afirmat că va dori să demareze negocierile cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, și că ar dori să redeschidă zona industrială Kaesong, un proiect bilateral, dezvoltat cu Coreea de Nord, pe care fosta președintă Park l-a închis.

O altă politică revizionistă este cea legată de statutul chaebols, care a reprezentat o sursă de mânie publică cu privire la influența lor politică. Se vehicula faptul că președinta Park își găsea asociații prin influența chaebols, ceea ce face acum ca sud coreenii să-și pună toată încrederea în Moon că le va redobândi încrederea prin luările de poziție foarte dure față de chaebols.

Cred că reforma chaebols ar trebui să determine o mai bună guvernare corporativă și ar putea ridica prețurile pentru multe companii sud coreene, cu cât așa numitul discount coreean se va reduce – o referință față de evaluarea pieței sud coreene care era mult mai jos comparativ cu alte piețe globale.

Moon a promis de asemenea să se concentreze pe redistribuirea averii – ceea ce ar rezulta într-un buget mai ridicat pentru serviciile sociale – și taxe mai mari pentru corporații care ar putea stimula creșterea economică a Coreei. Planul său este să crească taxe pe corporație de la 22% la 25%. Pare puțin probabil să crească taxa pe venit pentru majoritatea populației – dar este posibil să urmărească o taxare a celor mai înstăriți.

Coreea de Sud a fost cu precădere mai aspră când a venit vorba de corupție la nivel prezidențial și la abuzurile de putere din trecut. Prin victoria lui Moon, ne punem încrederea în reformarea sistemului de chaebols, cu cât cele mai importante chaebols domină în continuare bursa de valori din Coreea de Sud. O slăbire a sistemului chaebols le-ar oferi companiilor mai mici șansa să se dezvolte și să prospere fără să fie dependente de chaebols. Privim cu interes idea de a explora noile oportunități din Coreea de Sud.

Observațiile, opiniile și analizele exprimate aici sunt opinii personale și sunt destinate în a fi folosite cu scop informativ și de interes general și nu ar trebui să fie interpretate ca sfaturi individuale de investiții sau ca recomandare sau solicitare de a cumpăra, vinde sau deține orice garanție sau de a adopta orice strategie de investiție. Ea nu constituie consultanță juridică sau fiscală. Informațiile furnizate în acest material sunt redate aşa cum erau valabile la data publicării și se pot schimba fără notificare prealabilă. Acest articol nu se dorește a fi o analiză completă a fiecărui fapt material cu privire la orice țară, o regiune sau o piață de investiții.

Informații legale importante

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, inclusiv fluctuații valutare și instabilitate economică si politică.  Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scazută și lipsa unor cadre legale, politice, sociale sau de afaceri stabilite, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puţin dezvoltate în pieţele de frontieră, precum şi ca urmare a diverşilor factori care includ potenţialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerţului şi controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu pieţele emergente sunt amplificate în pieţele de frontieră. Prețul acțiunilor fluctuează, uneori în mod brusc și dramatic, din cauza unor factori care au impact asupra companiilor la nivel individual, asupra anumitor industrii sau sectoare sau asupra condițiilor de piață în ansamblu.

Categories: History