Home > Perspective > Transformarea experienței de călătorie în țările emergente

Transformarea experienței de călătorie în țările emergente

aprilie 27, 2017 Leave a comment Go to comments

Am scris recent un articol pe blog despre oportunitățile din piețele emergente în ceea ce privește petrecerea timpului liber și modalități de divertisment, incluzând o analiză a industriei de turism. Cu o infrastructură îmbunătățită și cu acces la prețuri rezonabile la bilete de avion, tot mai mulți turiști au reușit să exploreze locații exotice despre care, poate, doar citiseră sau pe care doar le văzuseră la TV. Și nu sunt doar cei din piețele dezvoltate care se bucură de atracțiile turistice – mulți oameni care trăiesc în piețele emergente au mai multe venituri disponibile pentru a se bucura de călătorii în timpului liber.

Călătorind spre sau în interiorul piețelor în curs de dezvoltare este mai ușor și mai rapid ca niciodată – în unele locuri aeroporturile strălucitoare și gările sunt în competiție, și uneori chiar le depășesc pe cele din piețele dezvoltate. Când am început prima oară să cercetez, acum mai bine de 40 de ani, traficul aerian pur și simplu nu exista în multe țări în curs de dezvoltare. Erau puține aeroporturi și mult mai puține linii aeriene. Avioanele nu erau atât de eficiente și nu puțeau să călătorească pe distante atât de lungi ca acum.

Infrastructura de la sol lipsea de asemenea, drumurile fiind precare iar cursele de tren fiind limitate sau deloc. O muncă de teren pe care am făcut-o în Indonezia în trecut este exemplu perfect pentru a relata cât de dificil era să te deplasezi dintr-un loc în altul. Obiectivul meu era să studiez industria producției de săpun de acolo, care impunea să acopăr întreagă țara din nordul Sumatrei până la punctul cel mai din sud al insulei Bali. Erau doar câteva zboruri directe și transporul se facea cu avioane mici, autobuze, taxiuri, feriboturi, motociclete și chiar și biciclete! Călătoria mea era deseori obositoare chiar înainte să mă apuc de munca propriu-zisă.

Am început din Medan și am călătorit până în Palembang și în alte părți ale Indoneziei pentru a vizita fabricile de săpun, deseori aflate pe drumuri murdare și accidentate. Nu erau foarte multe hoteluri modern în adevăratul sens al cuvântului, așadar am stat la pensiuni tipic indoneziane (numite Iosmen) care reprezentau de fapt o anexă micuță a locuinței unei familii.

Odată ajuns în Bali, am descoperit că pașaportul meu rămăsese într-un Iosmen în Surabaya. În acele zile era un obicei pentru Iosmen sau angajații hotelului să ia pașaportul oaspeților și să îl țină până la plecare. În acest caz, ei au uitat să mi-l dea înapoi. Iar în graba mea pentru a ajunge la următoarea destinație, am uitat să le cer pașaportul în momentul decazării.

Pierderea pașaportului putea reprezenta un dezastru major, dar din fericire, bunătatea și ospilitatea indonezillor a asigurat întoarcerea pașaportului rapid și sigur către mine. Poliția din Bali a fost suficient de amabilă pentru a mă ajută să sun Iosmenul din Surabaya, iar ei mi-au trimis pașaportul în Bali cu următorul autobuz. Călătoria a fost întârziată cu încă o zi pentru a primi pașaportul, dar m-am mulțumit cu faptul că l-am recuperat, căci nu aș fi fost în stare să îmi continui itinerariul.

Azi, tot mai mulți vizitatori din întreagă lume se pot bucura de multiplele atracții ale Indoneziei și pot călători mult mai facil decât am făcut-o eu. Guvernul a făcut o prioritate din turism, fapt care se pare că aduce rezultate – Indonezia a trecut pe poziția 50 în 2015 de la poziția 70 în 2013 potrivit Raportului de Monitorizare a Competitiei în Turism și Călătorii al Forumul Economic Mondial.1 În timp ce infrastructura din Indonezia necesită tot mai multe investiții, transportul aerian este tot mai dezvoltat. Acum, există posibilitatea de a vizita mai multe companii indoneziene într-o zi și să îmi folosesc propriul telefon mobil pentru a cere asistență sau să fac programări în mai multe zone ale țării.

Turismul este important pentru Indonezia cât și pentru alte state care fac parte din Uniunea Statelor Sudest Asiatice (ASEAN). De exemplu, călătoriile și turismul au reprezentat în mod direct sau indirect, aproape 30% din produsul intern brut al Cambodgiei (PIB) și mai mult de 20% din PIB-ul Thailandei, conform datelor din 2015.3

Trebuie avut în vedere faptul că economiștii au identificat turismul ca având un impact substantial asupra unei largi categorii din populație prin ceea ce ei au numit „efectul stratificat!”. Adică, banii turiștilor ajung direct în bugetele economiei din zona retail-ului și a industriei hoteliere, unde mulți oameni cu venituri mici și mijlocii lucrează.

Turiștii chinezi se aventurează în afară țării lor în număr tot mai mare și sunt o parte esențială a creșterii turismului în Asia și în alte părți ale lumii. În anul 2000, aproape 10 milioane de turiști chinezi au vizitat țările care fac parte din ASEAN, dar în 2015 numărul a crescut la 78 milioane. 4. Destinațiile ASEAN combinate au reprezentat 21% din opțiunile vizitatorilor din China în 2015. În acest caz, este imperios necesar verificarea tendințelor de călătorie și de petrecere a timpului liber și a evoluțiilor turiștilor din China.

Călătorind în interiorul și exteriorul Chinei

Expansiunea industriei turismului în China este destul de remarcabilă. În timpul celebrării Zilei Naționale în octombrie 2016 (denumită și „Săptămăna de aur“), mai mult de 590 de milioane de călătorii interne au fost efectuate la nivel național în China, crescând cu aproape 13% comparative cu aceeași perioadă a anului 2015 6. Cheltuielile totale pentru turism au ajuns la RMB 421 miliarde, cu 14% mai mult față de anul precedent, iar chinezii au cheltuit de asemenea o sumă record de bani pe cumpărături și produse alimentare în timpul săptămânii de vacanță,. Chinezii nu călătoresc numai pe plan intern în timpul sărbătorilor lor. Maroc a fost citată ca fiind o destinație fierbinte pentru turiștii chinezi în timpul Săptămânii de Aur de anul trecut și de Anul Nou Chinezesc călătorii chinezi s-au înghesuit în alte țări din Asia, precum și în Europa și America de Nord.

Începând cu 2004, China a înregistrat o creștere de două cifre a cheltuielilor de la an la an, conducând în clasamentul călătoriilor turistice în afara țări.

Trenul de mare viteză – stația Guiyang, China

Acum câteva decenii, călătoria pentru agrement era de neconceput pentru majoritatea cetățenilor chinezi. Astăzi, mulți consumatori chinezi au un venit mai mare pentru călătorie și de petrecere a timpului liber. În 2001, doar 3% din populația Chinei avea un venit considerat mediu, dar până în 2011, această cifră a crescut la 18% din populație.8 În termeni absoluți, ceea ce înseamnă că mai mult de 200 de milioane de oameni au depășit pragul de venituri medii.9 În timp ce China are cea mai mare populație din clasă de mijloc din lume în cifre absolute, este încă sub media globală în ceea ce privește procentele.

Cu toate acestea, pe cap de locuitor venitul disponibil pentru consum a fost în creștere în gospodăriile din mediul urban, cu circa 165% între 2006-2015, ajungând la 31,195 de yuani (UȘ $ 4,551) .10

Până în 2023, 35% din populația Chinei (reprezentând 480 milioane de consumatori) este de așteptat să se încadreze în categoria cu venituri medii superioare sau ridicate, consumatorii din categoria cu venituri medii ridicate având un venit disponibil pentru consum cuprins între RMB 67.000 – 200.000 (USD 10.800 – USD 32.100) și cei din categoria cu venituri ridicate având un venit disponibil pentru consum de peste RMB 200.000 (USD 32.100), conform unui raport Economist Intelligence Unit.11

Activitatile de petrecere a timpului liber în China

Creșterea activităților de petrecere a timpului liber în China este în plină desfășurare, astfel încât mă aștept la noi evoluții în acest sector. Guvernul Chinei a cerut o creștere a ponderei industriei serviciilor ca procent din PIB, ca parte a efortului de a-și transforma economia în direcția creșterii consumului intern versus o economie orientată spre exportul producției.

În sudul Chinei, Macao a dezvoltat o imensă industrie a serviciilor bazată pe jocurile de noroc orașul fiind cunoscut și drept “ Las Vegasul din China”, dar se transformă într-un pol de divertisment general, care continuă să crească. Macau (scris, de asemenea Macao) este o regiune semi-autonomă de pe coasta de sud a Chinei, care a fost teritoriu portughez până în anul 1999. În prezent, este cunoscut oficial ca Regiunea Administrativă Specială Macao din Republică Populară Chineză.

Într-o vizită recentă în Macao, împreună cu colegii mei am vizitat o stațiune cu izvoare termale pe care am mai vizitat-o și în trecut. Când a fost deschisă prima dată, în urmă cu aproximativ 10 ani, facilitățile erau destul de impresionante, dar întreținerea sa s-a degradat de atunci și atracția aglomerata de altă data a ajuns să aibă doar câțiva vizitatori pe durata ultimei noastre vizite. Asta ne arată că în ciuda faptului că ai construit ceva, trebuie să și întreții ce ai construit. Din poziția unui investitor, această situație demonstrează, de asemenea, importanta evaluării și analizei situației în prima fază. Chiar și atunci când ceva pare promițător, condițiile se pot schimba rapid. Este important să se înțeleagă și de ce se întâmplă acest lucru.

Călătoriile noastre în Insula Hengqin in Zhuhai confirmă îmbunătățiriledin infrastructură pe care le-am văzut în ultimele decenii in regiune. Zhuhai a devenit o zona economică specială (SEZ), la sfârsitul anilor1970, o dată cu politica guvernului care a deschis o „fereastră“ pentru Macao si lumea exterioară.SEZ a oferit investitorilor străini stimulente speciale, inclusiv rate de impozitare mai favorabile și mai puțină birocrație. Statutul Zhuhaiului în SEZ a însemnat că a primit subvenții pentru creșterea cheltuielilor cu infrastructura si am văzut o mulțime de dovezi în acest sens.

Astăzi există o varietate de proiecte aflate în diferite nivele de execuție în vederea dezvoltării anumitor arii dintr-o regiune și care să ajute la dezvoltarea zonelor de coastă din China în mod special. Proiectul podului și al tunelului Hong-Kong – Zhuhai – Macau este încă în execuție și aproape de finalizare, permițând regiunilor să aibă legături mai strânse și să se încurajeze mai mulți vizitatori.

În cursul călătoriilor mele de-a lungul anilor în China, am văzut multe zone de dezvoltare inclusiv atracții turistice de văzut și experimentat – prea multe să le mai știu numărul!

Cei cu noțiuni învechite despre China vor fi surprinși de trenurile de mare viteză, de centrele comerciale strălucitoare și săli de teatru impresionante, de stadioanele de sport și alte atracții turistice pentru turiști. Există în continuare necesitatea de a dezvolta mai multe proiecte de infrastructură în China. Și dacă numărul consumatorilor continuă să crească atât în număr cât și în puterea de cumpărare, fără îndoială, vor urma mult mai multe schimbări și oportunități de investiții în viitorul apropiat!

Comentariile, opiniile și analizele prezentate aici au scopuri strict informaționale și nu ar trebui considerate sfaturi individuale pentru investiții sau recomandări pentru investiții în orice fel de titlu sau de a adopta vreo strategie de investiții. Deoarece condițiile pe piață și condițiile economice sunt supuse unor schimbări rapide, comentariile, opiniile și analizele au fost actuale la data prezentării pentru publicare și pot fi modificate fără o notificare prealabilă. Acest material nu se dorește a fi o analiză completă a fiecărui fapt referitor la orice țară, regiune, piață, industrie, investiție sau strategie.

Informații legale importante

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, incluzând aici fluctuații valutare, instabilitate economică și evoluții politice. Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scazută și lipsa unor cadre juridice, politice, de afaceri sau sociale stabile, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puţin dezvoltate în pieţele de frontieră, precum şi ca urmare a diverşilor factori care includ potenţialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerţului şi controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu pieţele emergente sunt amplificate în pieţele de frontieră. Prețul acțiunilor fluctuează, uneori în mod brusc și major, din cauza unor factori care au impact doar asupra companiilor, doar asupra anumitor industrii sau doar asupra unor anumite sectoare de activitate sau asupra condițiilor de piață în ansamblu.

**
1. Sursa: World Economic Forum, “The Travel & Tourism Competitiveness Report 2015.”

2. Țări din Uniunea Țărilor Sudest Asiatice: Brunei Darussalam, Cambodgia, Laos, Indonesia, Myanmar, Singapore, Thailand și Vietnam

3. Sursa: Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor, „Investiții în Călătorii și Turism în ASEA” octombrie 2016

4. Ibid.

5. Ibid.

6. Sursa: Administrația Națională de Turism a Chinei, Octombrie 2016

7. Sursa: Organizația Mondiala a Turismului, date din 2015

8. Sursa: Pew Reseach Center, ”A Global Middle Class is More Promise Than Reality”, 8 iulie 2015. După cum este definită în studio, oamenii care au un venit mediu trăiesc cu un venit zilnic de 10-20 de dolari, care se transpune în venituri anuale cuprinse între USD 14.600 și USD 29.200 pentru o familie formată din 4 membri.

9. Ibid.

10. Sursa: Oficiul Național de Statistică al Chinei.

11. Sursa: Economist Intelligence Unit „Consumatorul Chinez în 2030”. Nu există nicio certitudine cum că estimările, prognozele sau proiecțiile să fie realizate.

Categories: Perspective
  1. No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>