Home > History, Perspective > Tendințe pozitive și provocări politice în Polonia

Tendințe pozitive și provocări politice în Polonia

iulie 21, 2016

Prima mea vizită în Polonia a avut loc în 1991, imediat după ieșirea țării din perioada comunistă. În acele zile, Varșovia era un oraș posomorât, cu vitrine goale și magazine fără prea multă marfă. Aflată în centrul orașului, cea mai înaltă clădire era (și încă mai este) “Palatul Culturii și Științei Iosif Stalin”, de 231 de metri, un dar al Uniunii Sovietice (numele lui Stalin a fost ulterior îndepărtat). Mulți spun că această clădire impunătoare – similară cu multe clădiri din Moscova, decorate cu turnuri gotice și statui uriașe – are aspectul unui tort de nuntă. Varșovia este astăzi un oraș viu, modern, plin de clădiri înalte și de facilități pentru rezidenți și vizitatori, incluzând lațuri de hoteluri cunoscute, cafenele, restaurante și magazine.

Palatul Culturii și Științei din Varșovia

Polonia a fost una dintre economiile europene cu cel mai rapid ritm de creștere în ultimii ani; rata de creștere a produsului intern brut (PIB) a fost de 3,5% în 2015, fiind așteptat un avans similar și în 2016.1 Piața muncii s-a îmbunătățit, iar salariile au crescut, stimulând consumul populației. Rata șomajului a scăzut la minime neatinse din 2008 încoace, în timp ce guvernul a introdus subvenții pentru familiile cu copii, ceea ce ar putea însemna un stimul suplimentar pentru consum. Accentul pus asupra îngrijirii copiilor și educației este vizibil pretutindeni. Într-un centru comerciale pe care le-am vizitat în timpul unei călătorii recente în Polonia, am observat că existau zone de joacă/educaționale la fiecare etaj; unul avea pieze de puzzle uriașe pe care copii încercau să le potrivească între ele, în timp ce altul avea ca tematică viața preistorică și conținea modele de dinozauri cu care copiii se puteau juca.

Mergând cu bicicleta prin împrejurimile Varșoviei

În timp ce piețele globale au reflectat șocul generat de votul din iunie al britanicilor pentru părăsirea Uniunii Europene, cred că această decizie ar putea reprezenta o oportunitate pentru Polonia și alte piețe emergente europene. Noile bariere comerciale ar putea determina unele companii cu sediul în Marea Britanie – în special companii din sectorul manufacturier – să-și mute operațiunile în țări care sunt în continuare membre ale Uniunii și care pot oferi acorduri mai favorabile și un cost mai redus al forței de muncă, precum Polonia, Ungaria sau Cehia. Pentru polonezii care trăiesc și lucrează în Marea Britanie, viitorul este puțin incert din cauza retoricii anti-imigrație a celor care au sprijinit campania de părăsire a Uniunii Europene. Există estimări potrivit cărora acești muncitori trimit anual circa 1 miliard de dolari (0,9 miliarde de euro) în Polonia.2

Ascensiunea naționalismului polonez

Un potențial rezultat al Brexitului care mă îngrijorează este o posibilă restrângere a comerțului global și a eforturilor de reformare la nivel mondial. Scena politică poloneză este dominată tot mai mult de partidul naționalist aflat la putere Lege și Justiție, condus de Jaroslaw Kaczynski. Kaczynski este fratele geamăn al fostului președinte al Poloniei, care a murit în 2010 într-un accident aviatic la Smolensk, în Rusia. Polonezii sunt foarte mândri și protectori când vine vorba despre independența și identitatea lor, iar naționalismul s-a intensificat sub conducerea Partidului Lege și Justiție. Ascensiunea naționalismului nu este specific Poloniei, votul pro-Brexit fiind un rezultat foarte vizibil al extinderii acestui fenomen. O creștere a sentimentului naționalist poate conduce la o diminuare a comerțului global, iar o atitudine izolaționistă din partea politicienilor poate avea ca rezultat evitarea reformelor care conduc la politici orientate spre creștere și privatizări. Aceasta este o îngrijorare pentru noi.

Un selfie in Sopot, Polonia

Un sondaj pe al unui ziar polonez indica faptul că 55% dintre respondenți cred că Jaroslaw Kaczynski conduce de fapt țara, deși el nu deține o funcție oficială în guvern. Kaczynski este descris ca promovând scepticismul și neîncrederea în vecinii și foștii ocupanți ai Poloniei. Noul guvern a fost acuzat, de asemenea, că a preluat controlul asupra media publică, serviciilor secrete și curții supreme a țării. Naționalismul strident afișat de Kaczynski ar putea proveni din istoria care și-a pus amprenta asupra perioadei sale de tinerețe. La finalul Celui de-al Doilea Război Mondial, 85% dintre clădirile din Varșovia, fuseseră distruse, iar Kaczynski a crescut învățând despre opresiunea Moscovei și impunerea regimului comunist. El și fratele său au lucrat cu Lech Wales, liderul organizației sindicale Solidaritatea, care a ajutat la răsturnarea de la putere a Partidului Comunist din Polonia. Moartea fratelui său vitreg pare, de asemenea, să fi avut un impact major asupra lui Kaczynski, în condițiile în care se pare că vizitează mormântul acestuia în fiecare duminică, dar și în alte zile pentru a marca momente-cheie.

Dovezile creșterii atitudinii naționaliste în Polonia se regăsesc inclusiv în măsurile guvernului privind suspendarea eforturilor de privatizare a companiilor din sectoarele bancar, asigurări și energie, considerate ca fiind de importanță strategică. Noi am argumenta că eforturile de privatizare au reprezentat o componentă-cheie a succesului economic anterior al Poloniei. Guvernul a revizuit de asemenea regulile privind achizițiile publice, pentru a favoriza companiile locale, ceea ce ar putea genera îngrijorări în rândul altor state membre ale Uniunii Europene. În încercarea de a proteja importantul sector polonez al extracției de cărbune, guvernul a relaxat de asemenea politica energetică privind nivelul emisiilor de carbon.

Noul guvern al Poloniei a propus măsuri de sprijinire a finanțelor guvernamentale, introducând o nouă taxă pe activele bancare, precum și un program de conversie obligatorie în zloți polonezi a creditelor denominate în franci elvețieni. Cu un număr estimat de 500.000 de polonezi care dețin astfel de credite, programul de conversie, alături de noua taxă bancară, ar putea fi costisitor pentru sistemul bancar. Cu ani în urmă, multe bănci au oferit clienților credite imobiliare în franci elvețieni, care erau atractive pentru cumpărătorii de locuințe datorită dobânzilor foarte scăzute. La acel moment, noi consideram că aceasta este o greșeală și am avertizat că o asemenea practică ar putea fi periculoasă pentru clienții cu venituri în zloți dacă rata de schimb se modifică. Desigur, zlotul s-a devalorizat în fața francului elvețian, iar mulți debitori au ajuns să aibă probleme. Intrați în incapacitate de a-și plăti ratele, mulți oameni și-au pierdut casele. Astfel a devenit un subiect popular pentru guvern favorizarea debitorilor și impunerea de măsuri prin care băncile să preia riscul.

În plus, Polonia a făcut public un plan de eliminare a reformei sistemului de pensii prin care se intenționează desființarea fondurilor de pensii private și transferul activelor în conturi de pensii individuale, o parte dintre acestea fiind administrate de o entitate de stat. Comisia Europeană a pus Polonia sub supraveghere din cauza acestui plan, subliniind că sistemele de pensii ale statelor membre trebuie să fie “adecvate, sigure și sustenabile”. Există îngrijorări că o parte a activelor fondurilor de pensii va fi utilizată pentru finanțarea unor proiecte aflate pe agenda guvernului.

Soliditatea zlotului este cu siguranță o îngrijorare pentru noi ca investitori în Polonia, iar un alt subiect major este criza refugiaților din Europa. Deși guvernul anterior al Poloniei a acceptat să primească 7,000 de imigranți în cadrul măsurii de redistribuire a Uniunii Europene, noul guvern a fost foarte vocal împotriva acestei mișcări – într-un mod oarecum ironic, având în vedere că mulți polonezi care lucrează acum în Marea Britanie sunt îngrijorați că ar putea fi forțați să se întoarcă acasă.

Sopot, Polonia

Recent, Comisia Europeană și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu anumite practici din Polonia, inclusiv ceea ce eu am numit lipsa respectului pentru „statul de drept”, dar și noua lege media care conferă guvernului autoritatea de a numi și demite directori-cheie în cadrul posturilor de radio și televiziune publice, ceea ce ar putea limita libertatea de expresie. Din momentul aderării Poloniei la Uniunea Europeană în 2004, țara a beneficiat de granturi și credite de miliarde de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii. Așadar, legăturile cu Uniunea Europeană rămân importante pentru Polonia. Recent, UE a alocat fonduri pentru a sprijini inovația în Polonia și pentru a stimula competitivitatea. În 2015, Comisia Europeană a adoptat Programul Operațional “Creșterea Inteligentă” a Poloniei, în valoare de 8,6 miliarde de euro pentru a îmbunătăți creșterea economică.3 Acesta pune accentul pe activitatea de cercetare și dezvoltare și capacitarea companiilor mici și mijlocii de a dezvolta idei noi și de a câștiga avantaje competitive. Ca o încercare de a domoli temerile Uniunii Europene, noul guvern a anunțat că rămâne angajat în aderarea la regulile fiscale ale UE (menținerea deficitului bugetar sub 3% din PIB și a datoriei publice sub 60% din PIB).

Situația politică a generat o serie de îngrijorări în rândul agențiilor de rating. În ianuarie 2016, Standard & Poor’s (S&P) a redus ratingului datoriei suverane a Poloniei, în mai 2016, Moody’s Investors Service a modificat perspectiva asupra ratingului suveran al țării de la negativ la stabil, în timp ce a menținut ratingul pe termen lung la A2. Pe 15 iulie, agenția Fitch a confirmat ratingul Poloniei la nivelul de A-. În comunicatul de presă prin care și-a justificat decizia, Fitch Ratings a subliniat fundamentele macroeconomice solide ale Poloniei, reflectate de cifrele privind creșterea PIB.4 Agenția previzionează o creștere a PIB de 3.2%-3.3% în perioada 2016-2018, care va fi susținută, în viziunea sa, în principal de consumul privat.5

Oportunități de investiții de tip bottom-up în Polonia

În timp ce mediul politic generează provocări multiple, ca investitori de tip bottom-up, sarcina noastră este să găsim companii individuale capabile să supraviețuiască și să prospere în mediul existent. Am avut oportunitatea de a vizita o serie de companii din Polonia în această primăvară și am observat cinci tendințe interesante la nivelul economiei, care nouă ca investitori ne-au dat speranță:

  1. Creșterea rapidă a pieței de consum
  2. Îmbunătățirea substanțială a infrastructurii, drumurile mai bune încurajând transportul cu autovehicule și camioane
  3. Creșterea accentului pus pe tehnologie și investiții pentru îmbunătățirea calității
  4. Reguli mai stricte de creditare ca rezultat al politicilor guvernamentale privind băncile
  5. Creșterea gradului de internaționalizare a afacerilor poloneze, multe companii extinzându-și activitatea în restul Europei și chiar mai departe

Într-una dintre primele vizite efectuate la companiile poloneze, ne-am întâlnit cu managerii unei companii de închirieri de mașini specializată în managementul flotelor auto. Această afacere reflectă două teme menționate mai sus, respectiv creșterea rapidă a pieței de consum și îmbunătățirea infrastructurii. Managerii companiei ne-au spus că doar 10% din companiile poloneze cu peste 500 de angajați utilizează servicii de management al flotelor auto, în timp ce în Europa de Vest ponderea este de aproape 50%. Mulți dintre cei care au luat mașini în leasing, ajung într-un final să le achiziționeze. Așadar, potențialul de creștere în acest sector este promițător.

Am vizitat și una dintre cele mai mari rafinării din regiune. Trezoreria statului are o participație importantă în cadrul companiei, dar acțiunile sale sunt listate pe bursa poloneză și sunt deținute de o gamă largă de investitori locali și străini. Compania este un bun exemplu al privatizării cu succes a unei companii de stat, care a trecut dincolo de granițele naționale și beneficiază de oportunitățile existente în UE.

O altă companie pe care am vizitat-o producea detectoarele cu infraroșu cu o tehnologie inovatoare, cu aplicații în sectoare multiple (armată, căi ferate, industria auto, măsurarea calității aerului, medicină). Compania avea o strategie de reducere a prețului mediu per detector și astfel a crescut semnificativ volumul vânzărilor, dar și accesibilitatea și popularitatea acestei tehnologii în industrii noi. O aplicație interesantă era verificarea temperaturii diverselor componente ale unei mașini pentru detectarea componentelor nefuncționale (o componentă nefuncțională înregistrează o temperatură mai mare). O altă aplicație este în medicină, pentru a detecta inflamațiile din țesutul uman care pot fi semne ale existenței unei tumori.

Am vizitat și o bancă mică, dar inovatoare, interesată de achiziția altor bănci în încercarea de a crea sinergii de costuri și venituri. Ca un exemplu al impactului integrării europene, banca a fost lansată în 2008 de un conglomerat italian. Oficialii băncii ne-au explicat ce provocare majoră a fost noua taxă bancară, din care o treime trebuie absorbită direct de către bancă, deoarece guvernul a precizat foarte clar că nu va permite băncilor să transfere costurile integral către clienți.

Un operator de restaurant pe care l-am vizitat se extindea în alte țări din Europa de Est, dar și în Spania sau chiar China. Managementul companiei a declarat că văd un potențial foarte mare de creștere ca urmare a măsurilor populiste ale guvernului menite să crească veniturile gospodăriilor.

De asemenea, în zona de consum, am vizitat un mare producător de mobilă din Polonia. Industria poloneză a mobilei are o tradiție puternică; Polonia este al treilea mai producător de mobilă din Europa și al patrulea mare exportator la nivel mondial, exporturile de mobilă reprezentând circa 2% din PIB-ul țării.6 Nișa pe care era specializată compania pe care am vizitat-o era mobilă gata de asamblat. În timp ce am făcut un tur al fabricii și depozitului companiei, am fost impresionați de facilitățile sale moderne și de echipamentele avansate. Foarte interesant, unul dintre clienții mari ai companiei este un grup sud-african cu care suntem destul de familiarizați.

Oficialii companiei au arătat că reglementările europene privind poluare au impact asupra businessului lor. Mulți clienți europeni caută mobilier fără substanțe periculoase, iar compania a venit în întâmpinarea acestei solicitări cu noi panouri melaminate fără formaldehidă. Am întrebat despre competiția chineză din industria mobilei, dar oficialii companiei ne-au declarat că livrarea comenzilor efectuate la producători chinezi durează circa trei luni, în timp ce ei pot livra de două ori mai repede. În plus, ne-au spus aceștia, producătorii chinezi nu mai sunt atât de competitivi din punctul de vedere al prețului ca în trecut.

Polonezii iubesc sărbătorile, iar berea și vodca sunt un sprijin temeinic în astfel de ocazii. Am vizitat un producător de vodcă și alte băuturi spirtoase, inclusiv biter, coniac și rom. Menționând perspectivele de creștere limitate din Polonia și Cehia, managerii companiei ne-au spus că urmăresc achiziții în alte țări Europene sau la nivel mondial, acest fiind un alt exemplu de companie poloneză care își extinde aripile la nivel internațional.

Comentariile, opiniile și analizele prezentate aici au scopuri strict informaționale și nu ar trebui să fie considerate sfaturi individuale pentru investiții sau recomandări de a investi într-o valoare mobiliară sau de a adopta o anumită strategie de investiții. Pentru că piețele și condițiile economice pot suferi modificări bruște, comentariile, opiniile și analizele sunt redate conform datei postării și s-ar putea schimba fără anunț prealabil. Acest material și nu se dorește a fi o analiză completă a fiecărui fapt material referitor la orice țară, regiune, piață sau investiție.

Informații legale importante

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, inclusiv fluctuații valutare și instabilitate economică și politică.  Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scăzută și lipsa unor cadre legale, politice, sociale sau de afaceri stabilite, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puțin dezvoltate în piețele de frontieră, precum și ca urmare a diverșilor factori care includ potențialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerțului și controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu piețele emergente sunt amplificate în piețele de frontieră. Prețul acțiunilor fluctuează, uneori în mod brusc și dramatic, din cauza unor factori care au impact asupra companiilor la nivel individual, asupra anumitor industrii sau sectoare sau asupra condițiilor de piață în ansamblu.

 

1. Sursa: Baza de date World Economic Outlook a FMI, Aprilie 2016. Nu există nicio certitudine privind realizarea oricărei predicții sau estimări.

2. Sursa: Banca Națională a Poloniei; date privind remiterile din 2013.

3. Sursa: „UE va investi 8,6 miliarde de euro din fonduri regionale pentru a susține inovația în Polonia”, comunicat de presă al Comisiei Europene, Februarie 2015.

4. Sursa: Comunicat de presă al Fitch Ratings, 15 iulie 2016.

5. Nu există nicio certitudine privind realizarea oricărei predicții sau estimări.

6. Sursa: Eurostat, date din 2015.

Categories: History, Perspective