Home > Perspective > O viziune pentru viitorul Arabiei Saudite

O viziune pentru viitorul Arabiei Saudite

iunie 2, 2016

De fiecare dată când ajung într-o țară, îmi place să citesc presa locală pentru a vedea ce subiecte sunt de actualitate. În cazul Arabiei Saudite, mi-a fost clar că unul dintre cele mai importante subiecte, dacă nu cel mai important, abordate de presă era prețul petrolului și impactul său asupra economiei. Când prețul petrolului și-a început declinul, de la maximele atinse în 2014, sănătatea financiară a Arabiei Saudite a intrat sub presiune. Agențiile de evaluare au redus ratingul țării din cauza impactului negativ al prețului scăzut al petrolului asupra bugetului public și balanței externe.

In mai, am participat la Conferința Euromoney de la Riyadh, care s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Finanțelor, cu sprijinul Ministerului Economiei și Planificării și al Autorității Pieței de Capital. Lideri de top au discutat despre o serie de reforme economice care ar putea conduce la atragerea de investiții în valoare de miliarde de dolari în Regat, iar eu am avut ocazia de a susține un discurs pentru a încuraja implementarea reformelor și a-mi exprima optimismul cu privire la viitorul pieței de capital a țării. Ministrul de finanțe saudit a afirmat că Regatul a continuat să implementeze reforme structurale, în pofida mediului plin de provocări la nivel global, și că situația financiară a țării este foarte stabilă. Totuși, finanțele țării se află sub presiune din cauza prăbușirii prețului petrolului, ceea ce a determinat reduceri de cheltuieli și reforme privind subvențiile pentru energie. Situația a necesitat cu siguranță atenție, iar soluția propusă a venit sub forma a patru cifre: 2030. Prințul Mohammed bin Salman a anunțat în această primăvară planul “Viziunea 2030” pentru a reduce dependența economiei față de petrol în următorii 14 ani.

Planul cuprinde trei teme: „O societate vibrantă”, „O economie înfloritoare” și „O națiune ambițioasă”. Fiecare zonă cuprinde un plan amplu pentru viitorul Arabiei Saudite – un viitor mai diversificat din punct de vedere economic. Prin dezvăluirea acestei viziuni, Prințul a anunțat un plan de a pune capăt dependenței de petrol într-un interval de numai patru ani. Aceasta reprezintă o încercare foarte ambițioasă, fără precedent în istoria Arabiei Saudite. Ideea sa este să dezvolte rapid sectorul privat și pe cel al serviciilor, astfel încât Arabia Saudită să dobândească capacitatea de a supraviețui fără petrol până în 2030. Media tradițională, dar și noile canale de comunicare au atras atenția în trecut asupra anumitor probleme, cum ar fi proiectele blocate. Noul program recunoaște existența acestor probleme istorice și include înființarea unui oficiu pentru administrarea proiectelor. Țintele stabilite prin acest plan includ creșterea contribuției sectorului privat în totalul economiei de la 45% la 60% și reducerea ratei șomajului de la 12% la 7% în următorii 14 ani.

Observatorii au remarcat deja autoritatea personală a fiului în vârstă de 30 de ani al Regelui Salman bin Abdulaziz și modul în care acesta ia decizii foarte importante. Totuși, este posibil ca el să întâmpine rezistență din partea unei părți a familiei regale și a clericilor din această țară foarte conservatoare. Unele voci se întreabă dacă obiectivele acestui plan pot fi atinse într-o țară care s-a obișnuit cu servicii furnizate integral de stat. Cu jumătate din bugetul public cheltuit cu salariile funcționarilor publici, chiar și mutarea unei părți din aceste cheltuieli în sectorul privat ar reduce presiunea fiscală, dar aceste afaceri independente nou-create ar putea recurge la restructurarea personalului supradimensionat, ceea ce ar putea genera proteste sociale. În statul vecin Kuwait, de exemplu, lucrătorii din industria petrolieră au declanșat recent o grevă din cauza unor reforme minore, temându-se că acestea vor conduce la reduceri de salarii și beneficii. Desigur, au existat numeroase discuții despre Viziunea 2030 și alte probleme similare la conferința din Arabia Saudită la care am participat, existând un entuziasm general în legătură cu acest plan.

Reformarea pieței = Acces mai larg

Desigur că reformarea pieței este de mare interese pentru noi, ca investitori globali, iar autoritatea de reglementare a bursei Arabiei Saudite (Autoritatea Pieței de Capital) s-a angajat să modifice anumite reguli adresate investitorilor străini, ca parte a eforturilor de a deschide piața de capital către exterior incluse în planul de diversificare a economiei. În trecut, străinilor nu li se permitea să investească direct pe piața de capital, fiind obligați să recurgă la un reprezentat saudit prin intermediul căruia să investească. Apoi, accesul a fost deschis ușor prin intermediul unui program privind investitorii calificați, ceea ce permitea entităților străine cu active sub administrare de cel puțin un miliard de dolari (față de un prag de 5 miliarde de dolari anterior) să investească direct. De asemenea, pragul maxim de deținere de 5% din acțiunile unei companii urmează să fie majorat la 10%, ceea ce ar trebui să încurajeze o participare mai largă a investitorilor străini.

O altă reformă prevede schimbarea perioadei de decontare a tranzacțiilor de la T+0 la T+2, ceea ce înseamnă că tranzacțiile (T) care acum trebuie decontate în aceeași zi (0) vor putea să fie decontate în două zile (2). Decontarea în aceeași zi este aproape imposibilă pentru investitorii străini care lucrează prin intermediul băncilor depozitare (care păstrează valorile mobiliare în numele clienților), așadar această reformă va încuraja o participare mai largă. O altă reformă prevede eliminarea cerințelor privind existența unor rezerve lichide, ceea ce din nou este dezavantajoasă pentru investitorii străini care nu pot ține banii blocați în țară în așteptarea unei tranzacții. O altă schimbare planificată se referă la introducerea adecvată a principiului livrare versul plată (DVP). În prezent, livrarea nu are loc simultan cu plata și nici invers, ceea ce este riscant în cazul în care una dintre părți eșuează să-și onoreze obligațiile asumate.

Aceste schimbări sunt pozitive, din punctul nostru de vedere, și sunt consecvente cu ceea ce a reprezentat până acum o deschidere graduală a pieței. De asemenea, acestea stabilesc un parcurs clar către o eventuală includere a bursei saudite în importantul Indice MSCI al Piețelor Emergente, ceea ce la rândul său va avea un impact semnificativ asupra indicelui și a universului piețelor emergente în general, având în vedere dimensiunea pieței bursiere saudite – una dintre cele mai mari la nivel mondial, cu o capitalizare de peste 380 miliarde de dolari.1 Lichiditatea este un factor important și, chiar dacă lichiditatea medie zilnică este deja ridicată, credem că listarea mai multor companii va face piața saudită și mai atractivă pentru investitori.

Astfel, a existat un entuziasm considerabil după anunțarea unei posibile vânzări de acțiuni în cadrul unui producător de petrol deținut de stat, una dintre cele mai mari companii petroliere din lume, ca parte a planului de transformare a economiei prevăzut de Viziunea 2030. În timp ce Prințul Mohammed a declarat că o participație de sub 5% din companie va fi vândută (cel mai devreme în 2017), listarea, care va avea loc pe mai multe piețe, inclusiv pe bursa saudită (Tadawul), ar putea transforma compania în cea mai mare entitate listată la nivel mondial și ar putea genera lichidități pe termen scurt pentru acoperirea deficitului public al Arabiei Saudite, estimat la 87 miliarde de dolari în 2016.2

Acest anunț a generat speranțe pentru alte privatizări, din moment ce Prințul Mohammed a afirmat că guvernul derulează “un proces pentru a descoperi” alte sectoare adecvate, inclusiv spitalele de stat, care vor fi incluse într-un holding “în vederea listării”, ca parte a planului de transformare a ministerului sănătății dintr-un furnizor de servicii medicale într-o autoritate de reglementare, prin divizarea activelor sale operaționale. Compania de stat cu operațiuni de morărit și depozitare a cerealelor a fost identificată, de asemenea, ca un potențial candidat pentru un IPO.

Unii oficiali saudiți și-au exprimat rezerve cu privire la privatizarea activelor statului într-o perioadă în care prețul petrolului se află la un nivel foarte jos, când evaluarea acestora ar putea fi mult mai scăzută comparativ cu nivelul potențial din momentul în care prețul barilului de petrol depășea 100 de dolari. Alții se tem că privatizarea ar putea încuraja capitalismul de cumetrie, prin vânzarea activelor statului către investitori mari la prețuri mici. Prințul Mohammed a invalidat aceste temeri, afirmând că IPO-urile vor ajuta la distribuirea bogăției și că listările la prețuri mici care au avut loc în ultimul deceniu au permis saudiților să cumpere acțiuni, a căror valoare poate crește după listare. În acest fel, listările nu sunt disponibile doar cetățenilor bogați, ci mai mulți oameni pot lua parte la acestea.

Desigur, există anumite probleme ale economiei saudite pentru rezolvarea cărora nu este suficientă doar această strategie. De exemplu, ministrul muncii a fost nevoit să intervină recent pentru ca muncitorii care lucrau la un proiect de extindere a aeroportului Regele Abdulaziz din Jeddah să-și primească salariile. Muncitorii au incendiat mai multe autobuze ale companiei de construcții în semn de protest față de neplata salariilor. În încercarea de a controla deficitul bugetar, guvernul a redus cu cel puțin 5% cheltuielile, iar întârzierea plăților a creat probleme de cash-flow companiilor, dar și nemulțumire în rândul muncitorilor, într-o țară unde demonstrațiile de stradă sunt interzise. Problema muncitorilor străini este, de asemenea, foarte importantă, având în vedere că aceștia reprezintă între 20 și 30% din populația totală, indienii și pakistanezii reprezentând grupul cel mai numeros. Totuși, parte a Viziunii 2030 este și un sistem de tip “Carte Verde”, menit să rezolve problemele muncitorilor străini, ceea ce arată că guvernul este conștient de aceste probleme și încearcă să le rezolve măcar parțial.

Un alt articol pe care l-am citit în presa saudită sublinia o altă problemă: numeroasele procese și litigii dintre proprietari și chiriași. Titlul articolului era: “99% dintre contractele de închiriere sunt ilegale”, ceea ce a fost șocant pentru mine. Guvernul intenționează să pună la punct un sistem electronic prin care să monitorizeze toate contractele de închiriere și să identifice chiriașii care nu respectă termenii contractelor încheiate. Aceasta este doar o parte a unei inițiative de reformă menite să realizeze o schimbare dramatică a sistemului de proprietatea, în special în orașele mari, unde suprafețe mari de teren au fost abandonate, în condițiile în care există un număr insuficient de locuințe. Oamenii de afaceri bogați și unii membri ai familiei regale dețin terenuri pe care nu au dezvoltat nimic deoarece nu există penalități pentru menținerea lor în acest stadiu. Totuși, există în acest moment planuri pentru introducerea unei taxe pe proprietate, care să încurajeze dezvoltarea de proiecte imobiliare, ceea ce ar putea însemna case pentru o pondere mai mare a populației.

Se pare că se produc schimbări în Arabia Saudită, o țară care prezintă câteva paradoxuri interesante. De exemplu, la conferința la care am participat, am observat mai multe femei saudite care nu aveau capul acoperit și purtau haine în stil occidental, dar cea mai mare surpriză am avut-o atunci când am vizitat centrul comercial adiacent hotelului în care am fost cazat; avea un magazin de lenjerie pentru femei al cărui personal era format exclusiv din bărbați. Astfel, se pare că treptat femeile câștigă din ce în ce mai multe drepturi. În 2011, regele Abdullah a anunțat că femeile vor primi drept de vor și vor putea candida pentru funcții locale, dacă aveau permisiunea unui tutore, iar din 2015 femeile au primit în sfârșit drept de vot.

Călătorind de la aeroport spre Riyadh, am observat un teren foarte mare pe care se aflau mai multe clădiri impunătoare despre care am aflat că este o nouă universitate pentru femei. În pofida unor încercări de reformă a educației, tradițiile religioase stricte rămân o parte importantă a vieții de zi cu zi din Arabia Saudită, în special în ceea ce privește sistemul educațional. De asemenea, problema extremismului nu poate fi negată, dar acest aspect este desigur foarte complex și necesită mai mult studiu pentru o înțelegere corectă.

Sper ca data viitoare când voi ajunge în Arabia Saudită să am oportunitatea de a ieși din capitală și de a vizita mai mult celelalte zone, nu doar pentru a afla cum trăiesc oamenii din zonele respective, dar și pentru a afla mai multe despre alte sectoare economice și industrii decât energia. De interes pentru mine sunt și resursele minerale, în principal pietrele prețioase.

În viziunea noastră, Arabia Saudită oferă numeroase oportunități pentru investitori, iar dacă viziunea sa expansivă se dovedește de succes, creșterea economică s-ar putea extinde în diferite direcții – cu sau fără un preț ridicat al petrolului.

Comentariile, opiniile și analizele prezentate aici au scopuri strict informaționale și nu ar trebui să fie considerate sfaturi individuale pentru investiții sau recomandări de a investi într-o valoare mobiliară sau de a adopta o anumită strategie de investiții. Pentru că piețele și condițiile economice pot suferi modificări bruște, comentariile, opiniile și analizele sunt redate conform datei postării și s-ar putea schimba fără anunț prealabil. Acest material și nu se dorește a fi o analiză completă a fiecărui fapt material referitor la orice țară, regiune, piață sau investiție.

Informații legale importante

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, inclusiv fluctuații valutare și instabilitate economică si politică.  Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scăzută și lipsa unor cadre legale, politice, sociale sau de afaceri stabilite, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puţin dezvoltate în pieţele de frontieră, precum şi ca urmare a diverşilor factori care includ potenţialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerţului şi controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu pieţele emergente sunt amplificate în pieţele de frontieră. Prețul acțiunilor fluctuează, uneori în mod brusc și dramatic, din cauza unor factori care au impact asupra companiilor la nivel individual, asupra anumitor industrii sau sectoare sau asupra condițiilor de piață în ansamblu.

 

1. Sursa: Raportul de performanță al Bursei de Valori a Arabiei Saudite, aferent primului trimestru din 2016.

2. Sursa: Bloomberg, date aferente lunii decembrie 2015. Nu există nicio certitudine că orice estimare sau previziune se va materializa.

Categories: Perspective