Home > History, Perspective > Explorând cultura și companiile din Changsha, China

Explorând cultura și companiile din Changsha, China

februarie 4, 2016

După cum știți deja dacă ați urmărit postările mele recente, împreună cu echipa mea am vizitat mai multe orașe din China. Am prezentat condițiile economice existente, am explorat cultura chineză și am vizitat companii în căutarea unor oportunități de investiții. Următoarea noastră oprire este Changsha, capitala provinciei Hunan.

Tren de mare viteză în gara din Guiyang

Am ajuns la Changsha cu trenul de mare viteză, pornind din noua gară a orașului Guiyang. Am călătorit cu o viteză de peste 200 km/oră printr-o regiune muntoasă, traversând numeroase tuneluri și poduri.

Am achiziționat masa de prânz din tren, dar am primit băuturi și snackuri gratis, inclusiv legume crocante și boabe uscate pe al căror ambalaj scria cu caractere chinezești “Boabe americane”. Snackurile mi-au amintit de scurta perioadă pe care am petrecut-o în perioada studenției la o agenție de publicitate aflată pe Madison Avenue în New York. Efectuam o cercetare privind boabele deshidratate produse de o companie mare din industria alimentară. Boabele respective nu necesitau refrigerare, iar în momentul în care erau scufundate în apă căpătau un aspect de boabe proaspete. Numele ales de companie pentru produs era “Frumoasa adormită”, dar sondajul realizat de noi printre potențialii consumatori a relevat că oamenii amestecau poveștile și asociau acest nume cu mărul otrăvit din Albă ca Zăpada și Cei Șape Pitici. Acest lucru, alături de aspectul deloc apetisant al boabelor uscate și zbârcite, au îngropat proiectul. Dar boabele chinezești pe care le-am primit în tren au fost chiar gustoase.

Călătorind cu Mao

Am efectuat câteva opriri pe drumul de la Guiyang la Changsha, inclusiv la Zhijiang, locul ultimei mari bătălii cu japonezii din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, și Shaoshan, locul de naștere al președintelui Mao Zedong. Am ajuns la Changsha în gara din zona de sud a orașului, inaugurată în 2009, care face parte din linia de mare viteză Beijing–Guangzhou–Shenzhen–Hong Kong. Zona de staționare a trenurilor de mare viteză se află, într-un mod foarte convenabil pentru călători, pe același nivel unde ajung și trenurile regionale. Semafoare cu lumini verzi și roșii indicau dacă peroanele sunt libere sau nu. Am coborât din tren și ne-am urcat într-o mașină. În timp ce ne deplasam, iar șoferul nostru vorbea la telefon cu ajutorul unui dispozitiv de tip mâini libere, am observat pe bordul mașinii o statueta reprezentându-l pe Mao. Din moment ce Mao și-a petrecut aici mulți ani în perioada sa de formare profesională, mi s-a părut un lucru logic, dar șoferul mi-a explicat că păstrează acea statuetă pentru a înlătura răul și ghinionul.

Observând aglomerația din trafic în drumul către hotel, mi-a fost foarte clar că, în pofida numeroaselor proiecte de infrastructură finalizate deja în China, este în continuare nevoie de investiții în acest sector. Vânzările de vehicule din China le-au depășit deja pe cele din Statele Unite – circa 21 de milioane de vehicule de pasageri au fost vândute în China în 2015, comparativ cu 17,5 milioane de vehicule comercializate în Statele Unite1. Totuși, în China există 7 vehicule la 100 de locuitori, în timp ce în SUA proporția este de 70 de vehicule la 100 de locuitori – așadar există în continuare loc de creștere2.

Changsha este înconjurat de trei râuri mari: Xiang, Liuyang și Laodao. Orașul a fost așadar un nod important pentru comerțul naval chinez. Caracterul chinezesc utilizat pentru numele orașului înseamnă “nisip lung”, probabil pentru ca la mijlocul râului Xiang, afluent al fluviului Yangtze, se află un banc de nisip.

Priveliște asupra râului în Changsha

Orașul nu este doar un nod fluvial și feroviar, ci și unul aerian. Aeroportul Changsha Huanghua este utilizat ca hub regional de China Southern Airlines, dar și de alte companii locale și internaționale, care operează zboruri pe rute interne și externe, inclusiv către Hong Kong, Bangkok, Seul, Pusan sau Osaka. In 2015, aeroportul a fost tranzitat de un număr record de 19 milioane de pasageri3.

În 2013, a fost demarată construcția proiectului clădirii “Sky City”, care, cu o înălțime de 838 de metri și 220 de etaje, ar fi urmat să fie cea mai înaltă clădire din lume, depășind Burj Khalifa din Dubai. Proiectul a fost oprit însă de autorități din cauza lipsei autorizațiilor guvernamentale și în condițiile în care experții au pus la îndoială faptul că o clădire cu o asemenea înălțime poate fi construită într-o manieră sigură în numai șapte luni, cum era planificat. Se pare că proiectul se află în faza finală de aprobare, dar conform relatărilor locale, fundația este utilizată acum pentru piscicultură de către fermierii locali – așadar finalizarea clădirii rămâne incertă. Între timp, un proiect Sky Citi de dimensiuni mai mici (57 de etaje) a fost finalizat în Changsha în mai puțin de o lună.

În ultimii ani, Changsha a devenit un centru de creație important, multe televiziuni care produc unele dintre cele mai populare programe de divertisment din China fiind localizate aici. Acestea au alimentat și alte forme de distracție, cum sunt barurile de karaoke, cluburile de dans și teatrele, dar și afaceri colaterale, precum saloane de coafură, magazine de modă sau restaurante care servesc noaptea gustări calde și condimentate.

Hotelul nostru, aflat în cadrul proiectului imobiliar North Star Delta avea conexiune directă cu un mall uriaș și făcea parte dintr-un ansamblu aflat pe malul râului, care cuprindea apartamente, magazine, alei superbe și piste pentru biciclete. Aparent, acest proiect a fost construit din dorința guvernului, în condițiile în care nu pare viabil din punct de vedere economic, cel puțin pe termen scurt. Patru turnuri de 30 de etaje fiecare erau finalizate, dar goale, magazinele erau tot goale, iar hotelul nostru nu era ocupat complet.

Centru comercial în Changsha

Am început turul companiilor din Changsha cu o firmă din sectorul de sănătate. Fondatorul companie a descoperit că spitalele chineze aveau o capacitate limitată de a trata problemele oftalmologice din cauza lipsei aparaturii necesare. În cooperare cu spitalele de stat și cu alți parteneri, el a reușit să strângă suficienți bani pentru a deschide în interiorul spitalelor clinici de oftalmologie dotate cu echipamente moderne. Un manager al companiei ne-a povestit că cea mai mare provocare a fost să găsească personal specializat, așadar au apelat la diverse programe de stimulare a doctorilor, inclusiv prin acordarea de pachete de acțiuni în cadrul companiei. Tratamentele oferite de aceste clinici includ operații cu laser, operații de cataractă și corectarea defectelor de vedere cu ajutorul ochelarilor (optometrie).

În căutarea unor potențiale investiții, am sunat la direcția financiară a guvernului local din Changsha pentru a solicita o întâlnire cu directorul și directorul adjunct. Am fost primiți foarte bine, iar cei doi ne-au explicat că rolul direcției este să ajute companiile din Changsha să aibă acces la finanțare, respectiv să servească drept punct de legătură între companii și investitori, prin încurajarea listărilor pe piața de capital. Mai exact, direcția colectează date despre diverse companii eligibile pentru listare și publică o listă a acestora, care cuprinde acum 200 de companii. Oficialii din Changsha ne-au spus că orașul este relativ subdezvoltat comparativ cu regiunile de coastă, dar există o bună oportunitate de a prinde din urmă aceste zone datorită poziționării strategice a orașului în centrul regiunii de sud a Chinei și a rolului său de hub pentru circulație talentelor, informațiilor și capitalului. Două linii feroviare de mare viteză trec prin Changsha, iar o a treia se află în construcție și va conecta Chongqing și Xiamen. Locuitorii din Changsha sunt muncitori și întreprinzători, iar în oraș există trei universități prestigioase, respectiv Universitatea Națională de Tehnologii Militare, Universitatea din Hunan și Universitatea Central-Sudică. Oficialii ne-au explicat că înainte de etapa ofertei publice inițiale, multe companii private au nevoie de investiții de tip private equity, iar competiția este intensă, astfel că evaluările realizate înaintea listării sunt volatile.

Am mers într-o seară, după vizitele noastre de business, la teatru, pentru a asista la un spectacol live cu artiști din regiunea Hunan, produs de o companie de divertisment parte a unui grup care a pornit inițial de la exploatarea mineralelor rare. Biletele pentru spectacol erau relativ scumpe, dar sala era plină de turiști chinezi și de grupuri. Spectacolul a început cu un dans al unor femei îmbrăcate în costume în stil Las Vegas, urmat de câteva scheciuri amuzante și scene de muzical. O actriță de comedie a fost fantastică și a generat continuu valuri de râsete. Ea l-a ales din public pe unul dintre analiștii noștri (numit Chris) și a reeditat împreună cu el scene din filmul Titanic. A continuat cu o mulțime de jocuri de cuvinte cu dublu sens, pe care nu le-am înțeles în totalitate, iar colegii mei de spectacol nu au putut (sau au fost prea stânjeniți) să mi le traducă integral. Spectatorii au râs în hohote, iar Chris a fost complet stânjenit. Chiar dacă nu am înțeles toate glumele, am putut aprecia spectacolul de comedie.

Asistând la un spectacol în Changsha

Unul dintre artiști a fost prezentat de maestrul de ceremonii ca provenind dintr-un mediu sărac, iar pe scenă au fost proiectate imagini din copilăria sa într-o comunitate de fermieri, dar și imagini de acum, cu artistul călătorind în mediul rural și dăruind oamenilor săraci cadouri și bani. Maestrul de ceremonii a cerut apoi publicului să achiziționeze un CD cu muzica artistului pentru a sprijini acțiunile sale caritabile. Un alt artist a băut câteva sticle de bere “donate” de spectatori, un mod de a încuraja pe aceștia să bea berea așezată pe mesele din fața lor și să cumpere și alte sticle de bere. Am mai văzut această tactică de vânzări și înainte în alte spectacole din China.

Am vizitat și o companie implicată în activități de publicare și distribuție de cărți, ziare, dar și produse audio și video. Un lucru interesant, reprezentanții companiei ne-au spus că nu au nevoie de aprobarea Ministerului Educației pentru a publica online produse educaționale; au nevoie doar de acorduri individuale încheiate cu școlile. Totuși, conținutul este bazat pe texte din edițiile print ale manualelor aprobate de autorități. Am vorbit cu un oficial al companiei despre utilizarea englezei britanice versus utilizarea englezei americane. El mi-a spus că preferă engleza britanică, dar fiul său studia în Statele Unite, în Missouri.

Mao Zedong

După vizita noastră la această companie, am mers la Muzeul Municipal din Changsha, care este un omagiu adus părintelui fondator al Republicii Populare Chineze – Mao Zedong. La începutul anilor 1900, Mao Zedong a fost student la școala de profesori din Changsha, iar mai târziu a devenit profesor și director al acestei școli. O clădire uriașă găzduind o galerie de artă era închisă pentru renovare, dar am putut vizita casa modestă unde a locuit Mao Zedong cu soția sa. O clădire de dimensiuni reduse găzduia sediul Comitetului Central al Partidului Comunist din Hunan. Locul găzduiește și o statuie gigantică de șapte metri înălțime realizată dintr-un aliaj de aluminiu și magneziu reprezentându-l pe Mao adresându-se maselor. După vizita la muzeu, am mâncat niște tăiței gustoși într-un mic restaurant de vizavi. Am remarcat un afiș pe perete și i-am întrebat pe colegii mei chinezi ce reprezintă. Mi-au spus că este o reclamă la un fel de fond mutual care promitea randamente foarte mari. Mi s-a părut oarecum ironic să văd o reclamă promovând piața de capital atât de aproape de statuia celebrului lider comunist.

A doua zi am vizitat o companie implicată producția de lentile pentru camere foto încorporate în telefoane mobile. Compania era specializată în procesarea sticlei, o activitate foarte intensă din punctul de vedere al tehnologiei și capitalului implicate, barierele de intrare a unor noi jucători pe această piață fiind relativ ridicate. I-am întrebat pe reprezentanții companiei dacă sunt îngrijorați că încetinirea ritmului de creștere a vânzărilor de telefoane inteligente și tablete le va afecta businessul. Un manager cu care am discutat s-a declarat încrezător că vor apărea noi motoare de creștere, cum ar fi dispozitivele “purtabile” (wearables). Compania are 80.000 de angajați, iar acum este implicată activ în procesul de automatizare a producției.

După vizita la compania producătoare de lentile, am vizitat un mare ansamblu rezidențial. Era un proiect de lux cu o priveliște extraordinară dezvoltat pe malul râului Xiang și înconjurat de munți pe celelalte trei laturi, îndeplinind perfect cerințele “feng shui” care asigură norocul unui cămin. Anterior, locul a fost ocupat de o fabrică veche, iar arhitectul a integrat în mod inteligent o parte din fabrică în designul proiectului. Clădirea principală a fostei fabrici găzduiește acum un club și birourile dezvoltatorului, care cuprind o cafenea și zone pentru relaxare și pentru ședințe. Arhitectul a adăugat o scară din lemn curbată la nivelul al doilea al clădirii, un detaliu care atrage atenția vizitatorilor. Acest ansamblu de lux – la fel ca alte proiecte similare pe care le-am vizitat în China – îndeplinește trei cerințe: se află în centrul orașului, deține resurse naturale unice și ase flă într-un oraș cu o bogată istorie culturală. Când am discutat despre cheltuielile de întreținere, oficialii dezvoltatorului ne-au spus că intenționează să achiziționeze roboți pentru a curăța podelele sau pentru a asigura paza ansamblului rezidențial din cauza lipsei forței de muncă și a creșterii salariilor. Președintele companiei ne-a spus că opt roboți-bucătari lucrează deja în restaurantul din cadrul ansamblului rezidențial.

Am plecat din Changsha pentru a vizita un parc tehnologic special și pentru a ne întâlni cu executivii unei companii din domeniul protecției mediului. Compania furnizează o gamă largă de soluții de protecție a mediului, de la combaterea poluării aerului, tratarea apei uzate și a deșeurilor solide, economisirea energiei și până la îmbunătățirea calității solului. Mi-am dat seama că autoritățile și cetățenii sunt hotărâți să îmbunătățească mediul și să calitatea aerului. Combaterea poluării aerului reprezintă o parte importantă din afacerile companiei, ceea ce nu este deloc surprinzător având în vedere nivelul poluării aerului în marile orașe chineze. Oficialii companiei ne-au arătat că deși producția de energie pe bază de cărbune ar putea scădea ca procent în totalul surselor de energie utilizate de China, aceasta va continua să reprezinte sursa primară în viitorul apropiat.

Calitatea solului devine o problemă din ce în ce mai importantă pentru China; este de așteptat ca ritmul de remediere a problemelor (inclusiv în cazul terenurilor agricole și terenurilor industriale) să accelereze în următorii ani. Materiile care poluează solul includ metale grele și materiale organice. Legea privind prevenirea poluării și tratării solului poluat a fost trimisă pentru aprobare Consiliului de Stat în mai 2015 și probabil va intra în vigoare anul acesta. Executivii companiei pe care am vizitat-o ne-au spus că Hunan este cea mai poluată provincie a Chinei din punctul de vedere al contaminării solului, din cauza dezvoltării afacerilor legate de procesarea metalelor neferoase. Companiile private vor forma cel mai probabil parteneriate cu guvernul pentru a investi în proiecte pentru eliminarea efectelor poluării. Am văzut deja companii chineze care au achiziționat companii străine cu experiență în acest domeniu. Compania pe care am vizitat-o a angajat mai mulți oameni de știință americani și chinezi – unii dintre ei deținând titlul de doctor. Experiența străinilor privind curățarea solului de cianuri, produse petrochimice și alte materiale poluante va fi foarte valoroasă pentru China, din moment ce contaminarea pânzei freatice devine o problemă critică.

Pe lângă vizitele la companii, am mers și în câteva centre comerciale foarte mari din oraș. Printre chiriașii din malluri și din magazinele stradale se numără branduri cunoscute la nivel internațional, dar brandurile străine încep să fie depășite de numărul din ce în ce mai mare de branduri locale, care și-au majorat cota de piață, beneficiind de experiența străinilor și de cunoașterea pieței locale. Din foarte multe puncte de vedere, am văzut cum globalizarea și dezvoltarea tehnologică au ajutat piețele emergente  – iar această călătorie nu a fost o excepție din acest punct de vedere. Ne-am bucurat cu adevărat de vizita noastră în Changsha și de oportunitățile de business și atracțiile turistice pe care orașul le oferă.

Comentariile, opiniile și analizele lui prezentate aici au scopuri strict informaționale și nu ar trebui să fie considerate sfaturi individuale pentru investiții sau recomandări de a investi într-o valoare mobiliară sau de a adopta o anumită strategie de investiții. Pentru că piețele și condițiile economice pot suferi modificări bruște, comentariile, opiniile și analizele sunt redate conform datei postării și s-ar putea schimba fără anunț prealabil. Acest material și nu se dorește a fi o analiză completă a fiecărui fapt material referitor la orice țară, regiune, piață sau investiție.

Informații legale importante

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, inclusiv fluctuații valutare și instabilitate economică si politică.  Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scăzută și lipsa unor cadre legale, politice, sociale sau de afaceri stabilite, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puţin dezvoltate în pieţele de frontieră, precum şi ca urmare a diverşilor factori care includ potenţialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerţului şi controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu pieţele emergente sunt amplificate în pieţele de frontieră. Prețul acțiunilor fluctuează, uneori în mod brusc și dramatic, din cauza unor factori care au impact asupra companiilor la nivel individual, asupra anumitor industrii sau sectoare sau asupra condițiilor de piață în ansamblu.

 

1. Sursa: Asociația Chineză a Producătorilor de Automobile, Wall Street Journal, Ianuarie 2016.

2. Sursa: Bloomberg, Banca Mondială, date din 2011.

3. Sursa: Website-ul guvernului municipal din Changsha, “Numărul turiștilor străini crește odată cu liberalizarea economiei”, Decembrie 2015

Categories: History, Perspective