Home > Perspective > Călătorii în Sri Lanka: Climatul politic și investițional

Călătorii în Sri Lanka: Climatul politic și investițional

decembrie 17, 2015

Am călătorit recent în Sri Lanka împreună cu echipa mea și am văzut direct capacitatea sa de a atrage turiști. Am traversat țara cu avionul și mașina, am vizitat câteva dintre atracțiile culturale și am vorbit cu oficialitățile politice. Pe parcurs, am reușit să înțelegem mai bine oamenii și climatul de business. Postarea anterioară de pe blog s-a focalizat pe experiența noastră de călătorie pe măsură ce am vizitat câteva locuri istorice, iar în continuare vom explora climatul politic și de business al țării în încercarea de a găsi oportunități de investiții.

Politica în Sri Lanka: Furtună în paradis

Întâlnire cu primul ministru al Sri Lankăi Ranil Wickremesinghe.

Compoziția etinică a Sri Lankăi a avut un impact major asupra evoluției sale politice. Sinhalezii constituie cel mai mare grup etnic, reprezentând aproximativ 75% din populația totală, în timp ce indienii tamili –o parte provenind din imigranți indieni ajunși pe insulă în era colonială britanică pentru a lucra pe plantațiile de ceai – reprezintă al doilea mare grup etnic, cu o pondere de 12%1. Pe lângă introducerea plantațiilor de ceai, care au devenit un produs de export important, britanicii au introdus în Sri Lanka și o nouă cultură politică bazată pe guvernarea reprezentativă. Inițial, doar o mică parte a populației deținea drept de vot și diviziunea etnică putea fi echilibrată, dar în 1931 a fost introdus votul universal, iar indienii tamili și celelalte grupuri etnice minoritare au solicitat reprezentare egală cu a majorității sinhaleze. Din tensiunile dintre sinhalezi și tamili a izbucnit un război civil. Până în 1983, mișcarea de insurgență a Organizației Eliberatorare a Tigrilor Tamili Eelam (LTTE), concentrată în nordul țării și având sprijin suplimentar provenit din statul Tamil Nadu aflat în sudul Indiei, a provocat aproximativ 100.000 de victime. Forțele armate sri lankeze au reușit într-un final, sub conducerea președintelui Mahinda Rajapaksa, să învingă LTTE și să restabilească controlul asupra întregii țări în 2009.

În ianuarie 2015, Maithripala Sirisena a câștigat alegerile prezidențiale în fața lui Mahinda Rajapaksa cu ajutorul Partidului Național Unit (UNP), care a realizat o alianță cu o facțiune a Partidului Libertății din Sri Lanka (SLFP) și cu alte partide mai mici ale musulmanilor și tamililor. Siriesa l-a numit pe liderul UNP Ranil Wickremesinghe prim-ministru al unui guvern minoritar condus de UNP și a încurajat SLFP să colaboreze cu noul partid de guvernământ pentru a realiza reforma constituțională. După alegerile generale din august 2015, UNP a devenit cel mai mare partid, iar președintele Sirisena l-a redesemnat premier pe Wickramasinghe. Am avut plăcerea să-l întâlnesc pe Wickremesinghe în timpul călătoriei mele recente din Sri Lanka, iar acesta a fost destul de generos cu timpul pe care mi l-a acordat. Era foarte rexalaxat și părea încrezător în mandatul său, chiar dacă a recunoscut provocările pe care le are de înfruntat, inclusiv capacitatea de a obține aprobarea Parlamentului pentru proiectele sale legislative.

Influența chineză în Sri Lanka

În timp ce conduci prin orașul Colombo, capitala Sri Lankăi, poți vedea foarte clar semnele influenței chineze. Am văzut un turn de telecomunicații înalt și estetic și o sală de concerte în formă de floare, ambele construite de chinezi. Probabil cel mai important este un port comercial nou-construit de chinezi, unde pot fi manevrate chiar și cele mai mari vase comerciale din lume. Semne ale investițiilor chinzeze în infrastructură pot fi observate și în restul țării, incluzând drumurile excelente – unul dintre ele fiind autostrada care parcurge distanța dintre aeroport și centrul orașului Colombo.

Port comercial construit de chinezi în Sri Lanka.

Pe parcursul celor zece ani de mandat, președintele Rajapaksa a încurajat investițiile chineze și creditele cu dobânzi reduse, care după încheierea războiului civil au devenit fundația economiei sri lankeze. Odată cu instalarea noului guvern, proiectele chineze au intrat sub supraveghere strictă și au ajuns să înregistreze întârzieri sau chiar să fie anulate, printre proiectele afectate fiind o centrală termo-electrică pe cărbune, extinderea portului comercial din Colombo și portul orașului Colombo în cazul căruia au existat plângeri privind planurile de a crea un nou oraș. La începutul anului 2015, guvernul a anulat un contract de 95 milioane de dolari pentru extinderea pistei aeroportului internațional Katunayake, motivația fiind că firma locală selectată să efectueze lucrările nu are experiență suficientă.

Investigațiile de corupție care vizează reprezentanți ai fostei administrații ar putea conduce la întârzieri prelungite și chiar la anularea unor proiecte importante. Ravi Karunanayake, noul ministru de finanțe al Sri Lankăi, a declarat că fiecare decizie și tranzacție sunt analizate cu mare atenție. Noua administrație a moștenit datorii de 25 miliarde de dolari către creditorii străini, care reprezintă circa o treime din Produsul Intern Brut (PIB).2 Cheltuielile cu dobânzile sunt estimate la circa 40% din veniturile guvernului, o problemă reală în condițiile în care rupia sri lankeză s-a depreciat cu 20% în ultimii ani.3 Noua administrație consideră că eliminarea corupției și a costurilor asociate acesteia ar trebui să genereze beneficii economiei sri lankeze. Eforturile anticorupție au avut repercursiuni nu doar asupra proiectelor chineze, ci și a celor finanțate de companii indiene, iar în anumite cazuri contracte din trecut au fost anulate sau renegociate. Guvernul a manifestat, de asemenea, o tendință de a favoriza afacerile locale, dar companiile străine rămân active.

Importanța privatizărilor

După călătoria noastră în Sri Lanka, noul guvern a anunțat un program care include măsuri de revitalizare a companiilor de stat subperformante. În ultimii ani, guvernul a preluat controlul unor companii private sau al unor companii privatizate anterior pe baza unei legi activele subutilizate. Au existat reacții contradictorii cu privire la această lege; în timp ce au fost preluate și active cu adevărat subutilizate (de exemplu, terenuri concesionate unor businessuri private), din păcate au fost preluate și active care performau sau care erau pe cale să ajungă la performanță. Unele voci spun că aceste acțiuni au avut motivații politice. Programul actualului guvern include crearea unei entități denumite State Holding Corporation Limited, o structură similară cu Temasek Holdings din Singapore, prin intermediul căreia companiile dețiunte de stat urmează să fie conduse de manageri cu experiență, înlocuind angajații de stat ineficienți și corupți. Acțiunile acestor companii vor fi transferate cetățenilor prin intermediul unei fundații, iar secretarul Trezoreriei statului și guvernatorul băncii centrale vor avea funcții de custode. Investitorii locali și străini vor fi invitați să participe în acționariatul acestor entități. Alte întreprinderi non-strategice, precum hoteluri sau spitale fi vândute. Totodată, un fond național de pensii va fi creat prin fuziunea a două fonduri existente în acest moment.

Guvernul se angajează, de asemenea, ca prin acest program să treacă de la o economie naturală la una de schimb, din moment ce ponderea exporturilor în PIB a scăzut la 12% în prezent față de 30% în anul 2000.4 În pofida potențialului uiaș al pieței indiene, aici ajung doar 6% din exporturile Sri Lankăi, în China ajunge un procent, iar în Uniunea Europeană și Statele Unite peste 50%.5

Fondul Monetar Internațional (FMI) estimează o creștere a PIB-ului Sri Lankăi cu 6% în 20156, deși ministerul de finanțe de la Colombo are o prognoză mai ridicată. Investițiile străine directe au înregistrat un flux puternic și au ajuns la la 516 milioane de dolari în 2010 la 1,68 miliarde de dolari în 2014.7  Rămâne de văzut dacă investițiile străine directe vor continua să crească dat fiind regimul fiscal mai sever și atitudiunea generală puțin prietenoasă față de mediul de business, în ultima perioadă existând o serie de propuneri ad-hoc pentru introducerea de taxe noi, unele chiar aplicate retrospectiv.

Capitalizarea pieței bursiere din Sri Lanka este redusă și reprezintă numai 32% din PIB.8 În opinia noastră, pentru a dezolta piața de capital este necesar ca mai multe companii de stat să fie privatizate și trebuie încurajată dezvoltarea mediului de afaceri în general. Privatizările generează venituri imediate pentru stat, conduc la creșterea productivității și eficientizarea managementului și la majorarea încasărilor din impozite. Credem că acest model poate genera prosperitate economică mult mai bine decât modelul întreprinderilor deținute de stat.

Companiile listate în acest moment pe piața de capital din Sri Lanka includ o serie de conglomerate, unele înființate în timpul imperiului colonial britanic. De exemplu, o companie producătoare de băuturi alcoolice pe care am vizitat-o a fost înființată în 1913 ca parte a departamentului de taxe al guvernului colonial britanic, iar în 1974 a devenit corporație. Principalul produs al companiei este arak, un lichior produs din florile palmierului de cocos. Acesta este considerat una dintre cele mai pure băuturi alcoolice din lume produsă printr-un proces de fermentație naturală. Călătorind în regiunile în care sunt cultivați palmierii de cocos, puteți observa frângii legate între copaci pe care se deplasează muncitorii pentru a extrage în vase de ceramică seva florilor.

O altă companie listată operează pe piața bunurilor de larg consum, ca șampoane, produse de igienă personală și farmaceutice sau produse pentru spitale, hoteluri, companii aeriene și navale. Deși creată și controlată încă de o familie, compania este exponenta unui grup din ce în ce mai vizibil al businessurilor de familie conduse de manageri profesioniști. O altă firmă are operațiuni diverse care includ fabricarea de băuturi, plantații de ceai, telecomunicații, asigurări, servicii financiare, energie electrică, service-uri auto, textile, servicii externalizate și call-center, servicii creative și de media și hoteluri.

Un alt conglomerat cuprinde un grup de companii din sectorul de retail. Acesta operează, printre altele, un lanț de supermarketuri și un magazin universal. Potrivit unor estimări, numai o mică parte din vânzările de bunuri de consum din Sri Lanla se desfășoară prin intermediul sectorului de retail modern, magazinele mici de proximitate fiind în continuare dominante. Așadar, vedem potențial de a câștiga cotă de piață pentru lanțurile de supermarketuri.

Sectorul bancar sri lankez este dominat de două bănci deținute de stat, dar există și un număr important de bănci cu capital privat, multe fiind listate pe bursă. Unele sunt succesoare ale băncilor create în timpul sistemului colonial britanic sau au fost create prin fuziunea unor bănci locale de talie mică, dar numai câteva au rețele de sucursale care depășesc 200 de unități și au sute de ATM-uri. Similar clienților lor conglomerate, unele bănci își extind operațiunile în Bangladeh, prin achiziții. Interesant de menționat, potrivit legii bancare sri lankeze niciun acționar nu poate deține o participație care să-i asigure controlul asupra unei bănci, acționariatul fiind astfel deschis unei baze largi de investitori locali și străini. Remiterile muncitorilor sri lankezi din străinătate se ridică la 9 miliarde de dolari pe an9 și reprezintă un motor pentru economie și o sursă importantă de valută pentru bănci. Un aspect unic al sistemului bancar sri lankez este reprezentat de faptul că bănzile acceptă aur drept garanție pentru împrumuturile acordate, similar caselor  de amanet. Totuși, riscurile implicate de astfel de tranzacții sunt ridicate și unele bănci au suferit pierderi în momentul în care prețul aurului a scăzut și clienții nu și-au mai putut onora obligațiile de plată. Unele bănci au intrat pe segmentul microfinanțărilor. O bancă a cumpărat o companie de microfinanțare cu o forță de vânzări formată din 125.000 de femei care acordă împrumuturi de mică valoare femeilor casnice.

După vizita noastră recentă din Sri Lanka, considerăm că țara poate oferi mai mult și are potențial de a trage investiții mult mai mari, și sperăm să fim parte a acestui val de investiții. Am dori să încurajăm un mediu fiscal mai prietenos și eliminarea pericolului de aplicare retroactivă a taxelor pentru a încuraja investotorii străini. Taxa pe veniturile extraordinare aplicată retroactiv țintește companiile de talie mare, despre care se consideră că fac profituri prea mari. Companiile au început să plătească taxe retroactiv începând din trimestrul al treilea al acestui an, ceea ce a avut un impact negativ asupra acționarilor.

Alte țări asiatice de succes pot fi luate ca exemplu de Sri Lanka pe măsură ce aceasta continuă să crească și să-și dezvolte economia. Mai multe investiții înseamnă mai multe locuri de muncă, mai multă activitate economică și mai puțină sărăcie. Credem, de asemenea, că o rată mai redusă de taxare va conduce cel mai probabil la scăderea evaziunii fiscale.

În plus, credem că Sri Lanka trebuie să continue să-și dezvolte și modernizeze infrastructura și să-și diversifice economia. Sri Lanka are o rată ridicată de alfabetizare, așadar serviciile de externalizare ar putea fi un element important pentru economie în viitor, alături de turism și exporturi.

Știm că există mult interes printre investitori vizavi de Sri Lanka, dar nu doar condițiile economice și politice trebuie să fie corecte, dar acțiunile trebuie să fie gata și ușor de achiziționat pentru noi, ceea ce nu este cazul în acest moment când lichiditatea este scăzută ca rezultat al deținerilor familiilor care controlează marile companii. Sperăm că Sri Lanka va progresa și va prospera.

Comentariile, opiniile și analizele lui Mark Mobius au scopuri strict informaționale și nu ar trebui să fie considerate sfaturi individuale pentru investiții sau recomandări de a investi într-o valoare mobiliară sau de a adopta o anumită strategie de investiții. Pentru că piețele și condițiile economice pot suferi modificări bruște, comentariile, opiniile și analizele sunt redate conform datei postării și s-ar putea schimba fără anunț prealabil. Acest material și nu se dorește a fi o analiză completă a fiecărui fapt material referitor la orice țară, regiune, piață sau investiție.

Informații legale importante

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, inclusiv fluctuații valutare și instabilitate economică si politică.  Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scazută și lipsa unor cadre legale, politice, sociale sau de afaceri stabilite, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puţin dezvoltate în pieţele de frontieră, precum şi ca urmare a diverşilor factori care includ potenţialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerţului şi controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu pieţele emergente sunt amplificate în pieţele de frontieră. Prețul acțiunilor fluctuează, uneori în mod brusc și dramatic, din cauza unor factori care au impact asupra companiilor la nivel individual, asupra anumitor industrii sau sectoare sau asupra condițiilor de piață în ansamblu.

 

1.  Sursa: Recensământul populației și al locuințelor din 2002, Departamentul pentru Recensământ și Statistică, Sri Lanka.

2. Sursa: Fondul Monetar Internațional, Banca Centrală din Sri Lanka, date din 2014.

3. Sursa: Bloomberg, ianuarie 2015.

4. Sursa: Banca Mondială, date din 2000; FMI, date din mai 2015.

5. Sursa: Banca Mondială, date din 2014.

6. Sursa: Baza de date World Economic Outlook a FMI, octombrie 2015. Nu există nicio certitudine că vreo estimare sau prognoză se va materializa.

7. Sursa: Banca Centrală din Sri Lanka.

8. Sursa: Capitalizarea de piață era de 19,3 mld. dolari la data de 10 decembrie 2015; Sursa: Bloomberg. PIB pe baza datelor din 2014; Sursa: Banca Mondială.

9. Sursa: Banca Centrală din Sri Lanka, date din 2014.

Categories: Perspective