Home > Perspective > Un an crucial pentru ASEAN?

Un an crucial pentru ASEAN?

mai 21, 2015

Rolul piețelor asiatice în economia globală a crescut semnificativ în anii recenți, și ne așteptăm ca trendul să continue în viitor. Mai multe țări și-au îmbunătățit fundament economiile și considerăm că schimbările sunt de termen lung. Acest an ar putea fi crucial pentru mai multe țări din Asia, dat fiind că Asociația Națiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) și-a planificat un proiect ambițios pentru 2015, și anume o nouă Comunitate Economică ASEAN (AEC). Discuțiile dintre membrii ASEAN în pregătirea AEC sunt încă în derulare și, deși detaliile sunt încă sub dezbatere, suntem entuziaști să aflăm rezultatele. Fondată în 1967 pentru a întreține cooperarea regională și a promova pacea, ASEAN este o puternică economie regională, formată din 10 membri: Brunei Darussalam, Cambodgia, Indonesia, Laos, Malaezia, Mianmar, Insulele Filipine, Singapore, Tailanda și Vietnam. Cei 10 membri individuali ai ASEAN prezintă deja caracteristici atractive investitorilor, incluzând profile demografice favorabile, resurse natural abundente și forță de muncă ieftină, printre altele. Grupate într-o singură piață, ele înglobează o populație de mai bine de 600 milioane și o gamă largă de attribute economice, fie ele financiare, comerciale sau tehnologice, disponibile în Singapore, până la aproape neatinsele reserve de resurse de muncă și natural ale Mianmar, care, combinate, ar putea reprezenta mult mai mult decât suma adunării lor. AEC a fost imaginat ca având următoarele trăsături-cheie: a) o singură piață și bază de producție, b) o regiune foarte competitivă economic, c) o regiune cu dezvoltare economică echitabilă și d) o regiune complet integrată în economia globală. 1  

Din cauză că țările ASEAN trebuie să adopte o viziune colectivă și un spirit cooperativ la momentul la care AEC va fi format, credem că parteneriatul lor va fi unul puternic, deși unele aspecte au ridicat îngrijorări. Dacă va fi implementată cu success în acest an, AEC reprezintă o oportunitate de a promova comerțul transfrontalier, și de a conecta economiile, companiile și oamenii din regiune pentru viitor. Conform unui studiu recent al Boston Consulting Group, afaceriștii locali s-au arătat optimiști: peste 80% dintre cei intervievați au considerat AEC ca o oportunitate de afaceri pentru firma lor, motivând că AEC va ajuta la accelerarea dezvoltării în sectoarele lor2. Directorii de afaceri au confirmat, de asemenea, că majoritatea sectoarelor au înregistrat progres, iar două treimi dintre companiile intervievate au menționat că sunt în curs de ajustare a gamelor de produse și servicii oferite, precum și că sunt în curs de dezvoltare a organizațiilor lor și a lanțurilor de distribuție. Cu toate acestea, unii directori de afaceri din ASEAN și-au exprimat îngrijorarea că guvernele nu vor facilita pe de-a întregul libera trecere a bunurilor în regiune. Din perspectiva noastră, poziționarea de invidiat a AEC, marginitoare a economiilor-gigant ale China și India, ar putea fi un beneficiu major pentru companiile din ASEAN, precum și pentru investitori. Regiunea se află pe una dintre rutele comerciale “one belt, one road”, identificate de guvernul chinez ca fiind un punct de maxim interes pentru investiții.

Firmele chineze deja investesc activ în țări precum Vietnam, profitând de salariile semnificativ mai mici prin comparație cu China de Sud, și există deja planuri ambițioase pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru a îmbunătăți legăturile Chinei cu Asia de Sud-Est. Comerțul internaţional ar putea deveni un alt stimul de creștere pentru Asia de Sud-Est, dat fiind că unele dintre țări sunt implicate în iniţiative majore de comerț liber, cum ar fi Parteneriatul Trans-Pacific, momentan sub negocieri, în același timp căutând adâncirea legăturilor comerciale intraregionale. Populația ASEAN a crescut consecvent în ultimii 15 ani, totalizând 620 milioane oameni în 2014 și fiind prognozată o creștere de până la 670 milioane în 2020, cu aproximativ 30% mai mult decât cele 514 milioane înregistrate in 2000. Credem că acest potențial de dezvoltare, alături de creșterea veniturilor pe cap de locuitor și a structurilor demografice relativ tinere, ar putea susține creșterea cererii de consum în regiune, în contextul în care o reducere a costului de a face afaceri, îmbunătățirea nivelului de muncă, fluxul de capital și alinierea taxelor pot doar să crească oportunitățile de dezvoltare.

Astfel, economiile țărilor din ASEAN sporesc consumurile domestic într-o gamă largă de bunuri și servicii. Conform mai multor previziuni, prognozele asupra creșterii PIB-ului în regiune sunt superioare celor din piețele dezvoltate, și chiar depășesc unele piețe emergente regionale. Creșterea PIB-ului în Asia emergentă este așteptată a fi de 6.6% în 2015, în timp ce piețele de frontieră precum Mianmar, Cambodgia și Laos au prognozate creșteri chiar mai rapide.4 În capătul opus al spectrului, Brunei-ul este așteptat a-și restrânge PIB-ul cu 0.5%, în timp ce Tailanda și Singapore au așteptări de creșteri ale PIB de 3.7%, respectiv 3%.5

O gamă diversă de oportunități

Din punctul nostru de vedere, Asia de Sud-Est este momentan una dintre cele promițătoare destinații disponibile investitorilor în țări de frontieră și emergente. Gama de oportunități disponibilă investitorilor este remarcabilă, de la foarte dezvoltata și puternic sofisticata piață a Singapore, până la piețele emergente cu varii stadii de dezvoltare, precum Tailanda, Indonezia și Filipine, până la interesantele Vietnam și Mianmar.

Indonezia este în mijlocului unui program reformativ de importanță, inițiat de președintele Widodo, în timp ce guvernul militar al Tailandei caută să primească spirjin prin desfășurarea unor actvități orientate pe dezvoltare. Din punctul nostru de vedere, rolul Singapore ca punct central de comerț global ar trebui să furnizeze pieții locale creștere continuată și prosperitate. Deschiderea Mianmar către piețe ar putea să fie accelerate de un potențial rezultat favorabil al alegerilor prezidențiale, în timp ce Vietnam este de asemenea implicate într-o deschidere prudentă către investitori globali și reforma graduală a sectorului bancar. Laos are potențialul de a se alătura grupului piețelor de frontieră, pe măsură ce cererea pentru resursele ei hidroelectrice și minerale va dinamiza creșterea economică. Credem că reformele economice propuse în alte zone ale regiunii au de asemenea potențialul de a spori dezvoltarea economică și profitabilitatea corporativă. Datorită legăturilor comerciale excelente și disponibilitatea tehnologică, dar și a forței de muncă ieftine, Asia de Sud-Est a fost multă vreme un centru important pentru activitățile logistice ale companiilor japoneze, în vreme ce avantajele costului de muncă au furnizat relații cu China. Totuși, țările ASEAN au încă provocări de înfruntat; firește, când există o divergență de țări, vor exista diferențe de opinie, însă cooperarea colectivă este necesară pentru succesul AEC. Am dori să vedem eforturi constructive de eliminare a barierelor pentru libera circulație a bunurilor și serviciilor în regiune, și politici care încurajează investițiile străine. Pentru ca AEC să câștige credibilitate și să se dezvolte conform așteptărilor, credem că anumite obstacole trebuiesc adresate, inclusiv diferențele în legislații și politici, presiuni birocratice și o percepție sau grijă a afaceriștilor despre potențialul ASEAN de a fi o piață liberă.

AEC, dacă va fi implementat cu success, va fi o piață normală cu un PIB combinat de aproape 2000 miliarde dolari. Credem faptul că toate țările ASEAN vor trebui să aibă o viziune colectivă și un spirit cooperativ pentru ca AEC să devină o realitate și să le îmbunătățească legăturile și nivelul de trai. Credem că viitorul regiunii rămâne optimist, susținut de câțiva factori, incluzând prognozele de dezvoltare, resursele (de muncă și naturale), demografica favorabilă, legăturile comerciale avantajoase și poziționarea geografică, precum și inițiativele reformative.

 

Comentariile, opiniile și analizele Dr. Mobius reprezintă viziunea sa personală și au scopuri strict informaționale și de interes general și nu ar trebui să fie considerate sfaturi individuale pentru investiții sau recomandări sau solicitări de a vinde, cumpăra sau deține o valoare mobiliară sau de a adopta o anumită strategie de investiții. Acestea nu constituie consiliere legală sau fiscală. Informația din acest material este redată conform datei postării și s-ar putea schimba fără anunț prealabil și nu se dorește a fi o analiză completă a fiecarui fapt material referitor la orice țară, regiune, piață sau investiție.

În pregătirea acestui material este posibil să se fi folosit date furnizate de terțe părți și Franklin Templeton Investments (“FTI”) nu a verificat, validat sau auditat aceste date în mod independent. FTI nu își asumă nicio răspundere pentru nicio pierdere rezultată ca urmare a utilizării acestor informații, iar folosirea comentariilor, opiniilor și analizelor din acest material este doar la latitudinea utilizatorului. Este posibil ca produsele, serviciile și informațiile să nu fie disponibile în toate jurisdicțiile și sunt oferite de afiliați FTI și/sau distribuitorii acestora după cum permit legile și reglementările locale. Vă rugăm să consultați propriul consilier pentru mai multe informații cu privire la disponibilitatea produselor și serviciilor în jurisdicția dvs. 

Care sunt riscurile?

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, inclusiv fluctuații valutare, instabilitate economică si politică.  Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scazută și lipsa unor cadre legale, politice, sociale sau de afaceri stabilite, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puţin dezvoltate în pieţele de frontieră, precum şi ca urmare a diverşilor factori care includ potenţialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerţului şi controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu pieţele emergente sunt amplificate în pieţele de frontieră.


1. Sursă: Factbook-ul Comunității Economice ASEAN. Jakarta: Secretariatul ASEAN, Februarie 2011.

2. Sursă: Boston Consulting Group: “A câștiga în ASEAN, pregătirea companiilor pentru integrarea economică” Octombrie 2014.

3. Sursă: Fondul Monetar Internațional. Nu există garanții că prognozele se vor materializa.

4. Sursă: FMI World Economic Outlook Database, aprilie 2015. Nu există garanții că prognozele se vor materializa.

5. Sursă: Ibid.

 

 

Categories: Perspective