Home > Perspective > Saltul: Rolul tehnologiei în accelerarea creșterii piețelor emergente

Saltul: Rolul tehnologiei în accelerarea creșterii piețelor emergente

septembrie 10, 2014

Potențialul piețelor emergente și de frontieră de a realiza creșteri economice într-un ritm accelerat ca urmare a noilor tehnologii de transfer este un subiect care apare des în cercetările noastre. Suntem foarte încântați de aceste noi evoluții – capacitatea dezvoltării de tehnologii noi, în special cele legate de transferul datelor prin internet, până la capacitatea de a trece complet peste tehnologiile și activitățile de business învechite. Credem că aceste lucruri pot duce la progrese economice spectaculoase. Pe scurt, piețele emergente fac saltul peste noile tehnologii și folosesc tot ceea ce reprezintă noua tehnologie.

Un exemplu este fenomenul sistemului de transfer monetar mobil din Kenya, la scară largă dar cu mult potențial de creștere. Un operator de telefonie mobilă a lansat acest serviciu pentru a veni în întâmpinarea nevoii tot mai ridicate a kenyenilor care nu au conturi bancare dar care au nevoie de un sistem sigur prin care sa poată transfera în siguranță bani către familie, folosind sloganul „Trimite bani acasă”.  În mod neașteptat, serviciul s-a extins într-un ritm foarte rapid în rândul populației și, începând în luna martie 2012, tranzacțiile realizate prin serviciul M-PESA (traducerea în limba Swahili a cuvântului bani) reprezentau aproximativ 25% din PIB-ul Kenyei1. Ca urmare a acestui succes, sistemul a fost extins rapid în mai multe țări din Africa, Asia și chiar Europa, în zone unde realizarea transferurilor monetare la distanțe mari și în condiții sigure reprezenta o problemă. Între timp, în Kenya (dar și în alte țări) acest serviciu ușor de folosit a produs o explozie de activități adiționale în comerț, economii și împrumuturi.  Peste jumătate din populația țării a fost implicată în astfel de tranzacții (până în luna martie 2012) 2. Operațiuni similare sunt, de asemenea, implementate în mod separat și în alte țări. Băncile se implică și ele în acest proces, realizând faptul că nevoia unui sistem expansiv de filiale noi nu mai este atât de mare.

 

Ajungând la noi consumatori prin metode noi

Vedem același fenomen petrecându-se și în piața de retail din India. Credem că această țară, care a prevenit în mare măsură apariția unor lanțuri de supermarketuri prin impunerea unor legi naționaliste și a inerției birocratice, pare a fi pe calea de a evita nevoia de a construi magazine costisitoare în primul rând. Comercianții prezenți pe Internet avansează deja rapid pe piațele de retail din India. Când ne întâlnim cu reprezentanții acestor companii, suntem fascinați de o temă anecdotică recurentă conform căreia modelele de vânzări concepute pentru a veni în întâmpinarea unei dominanțe asumate a clienților urbani tech-savvy au experimentat, de fapt, un nivel semnificativ de cerere din zonele rurale. La fel cum tehnologia și internetul i-au permis premierului indian Narendra Modi să ducă o campanie electorală în mai multe locuri în același timp pe parcursul alegerilor generale recente, folosind holograme pentru a proiecta discursurile sale, retalierii indieni pot ajunge acum la o bază de câteva milioane de clienți, doar cu investiții limitate de capital. Acest factor scoate în evidență potențialul unor proiecte de infrastructură relativ simple să un beneficiu important în India. Când are un supermarket disponibil pe smartphone-ul său, on locuitor din zona rurală a Indiei are nevoie doar de electricitate, o conexiune la internet și drumuri pe care să poată fi livrate cumpărăturile.

Vizitele noastre la unele companii indiene de produse cosmetice ne-au demonstrat un proces similar la o scară mai intimă. Operând în trecut în mare măsură prin intermediul vânzărilor directe de către echipe de agente de vânzări din ușă în ușă, un proces care necesită o acumulare înceată de echipe de vânzări și o extindere geografică relativ treptată, companiile pot folosi acum Internetul pentru a intra în zone geografice complet noi pentru costuri minime. Interesant, conexiunea umană de bază dintre un potențial client și un interlocutor de încredere rămâne, însă în loc ca aceasta să stea în pragul ușii, agenta de vânzări poate fi prezentă electronic, printr-o postare pe blog, online live chat sau chiar și o pagină de Facebook.

Un aspect important al acestor relatări este modalitatea prin care comercianții pot descoperi piețe complet noi de clienți. În aceste condiții, ușurința și costurile atragerii unui client vor fi cu mult mai joase decât erau acum câteva decenii, când afaceri similare erau construite în mod fizic în piețele dezvoltate. Cu ajutorul tehnologiei, credem că implicațțile pentru ratele de creștere sunt profunde.

În opinia noastră, investițiile și dezvoltarea infrastructurii rămân esențiale pentru multe activități importante în piețelor emergente. Condiții de bază pentru alimentarea cu energie și transport rămân necesare pentru a permite acestor economii să funcționeze, în timp ce e nevoie de investiții în educație pentru a putea oferi populației abilități de care are nevoie pentru a interacționa cu piața globală. Credem că multe din activitățile industriale vor necesita în continuare investiții importante de capital inițial. Cu toate acestea, numeroase activități ale consumatorilor, tehnologia și Internetul sunt elementele care unesc consumatorii cu piața la un nivel care părea imposibil până și acum un deceniu – atât pentru potențialul populațiilor piețelor emergente cât și cel al afacerilor dezvoltate pentru a le servi.

 

 

Comentariile, opiniile și analizele Dr. Mobius au exclusiv scopuri informaționale și nu ar trebui să fie considerate sfaturi individuale pentru investiții sau recomandări de a investi într-o valoare mobiliară sau de a adopta o anumită strategie de investiții. Deoarece condițiile de piață și cele economice sunt vulnerabile unor schimbări rapide, comentariile, opiniile și analizele sunt prezentate conform datei postării și s-ar putea modifica fără anunțare prealabilă. Informația din acest material este redată conform datei postării și s-ar putea schimba fără anunț prealabil și nu se dorește a fi o analiză completă a fiecarui fapt material referitor la orice țară, regiune, piață, investiție sau strategie.

 

Informații legale importante

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, inclusiv fluctuații valutare, instabilitate economică si evoluții politice. Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scazută și lipsa unor cadre legale, politice, sociale sau de afaceri stabilite, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puţin dezvoltate în pieţele de frontieră, precum şi ca urmare a diverşilor factori care includ potenţialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerţului şi controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu pieţele emergente sunt amplificate în pieţele de frontieră. Ratele de schimb valutar ar putea fluctua semnificativ în decursul unor perioade scurte de timp și pot reduce câștigurile.

 

1. Sursa: World Bank, “Kenya’s Mobile Revolution and the Promise of Mobile Savings.” martie 2012.

2. Idem.

 

Categories: Perspective