Home > History, Perspective > Prosperitatea în creștere a Poloniei

Prosperitatea în creștere a Poloniei

august 4, 2014

Prima dată când am vizitat Varșovia, acum 20 de ani, era un loc gri și neprietenos cu vitrine monotone, rămășițe ale erei comuniste. Acum orașul este un loc prosper, plin de viață, cu restaurante minunate, clădiri de birouri și hoteluri noi, înalte, și clădiri vechi și monumente frumos restaurate. Schimbările care au avut loc în Varșovia și în alte locuri din Polonia în ultimele două decenii sunt cu adevărat remarcabile.

Mark Mobius pe strazile din Varsovia, Polonia

Mark Mobius pe strazile din Varsovia, Polonia

Situată în inima Europei între Rusia și vestul Europei, Polonia este bine plasată dintr-un punct de vedere strategic. Având o populație de 38 de milioane1, țara are o piață de consum mare și o forță de lucru puternică. Polonia a fost singura țară din Uniunea Europeană (UE) care a reușit să evite o recesiune în timpul crizei financiare globale din anii 2008 – 20092. Granița sa cu Germania este un avantaj, în opinia noastră, având în vedere că Germania este un importator semnificativ, fiind și cel mai important partener comercial al Poloniei, reprezentând peste un sfert din exporturile și importurile Poloniei3. Datorită forței de muncă bine educate, Polonia acum se întrece în externalizarea serviciilor cu țări precum India. Mai mult, țara e pregătită să beneficieze de pe urma relocării fabricilor din vestul Europei în estul Europei.

Economia Poloniei a evoluat destul de bine în ultima vreme; prognozele prevăd o creștere a PIB-ului de peste 3% în 2014, ceea ce ar plasa-o printre cele mai mari rate de creștere din Europa4. Cu toate acestea, în ultimii 10 ani, tendința generală a fost ca creșterea economică a țării să încetinească pe măsură ce continuă să se maturizeze. În 2006, creșterea a fost cu puțin peste 6% iar în 2007 a fost aproape de 7%, însă de atunci încoace a existat o tendință de decelerare5. Creșterea economică a Poloniei a fost la scară largă, totuși, determinată atât de cererea internă, cât și de cea externă. Ca atare, deși Ucraina împarte o graniță cu Polonia, noi credem că impactul actualei crize dintre Ucraina și Rusia asupra Poloniei ar trebui să fie minor.

 

Mișcarea Solidarității

În timpul erei crunte a regimului communist sovietic în Polonia, cetățenii acesteia au recontruit industriile devastate de război ale țării însă standardele de viață au rămas scăzute. Până în 1980, greve și revolte au izbucnit. La șantierul naval lenin din Gdansk, muncitorii s-au raliat într-o puternică mișcare non-violentă a ”Solidarității” în pofida represiunii guvernului communist. Polonia a început procesul de eliberare a economiei sale de sub communism mai devreme decât alte state din Europa de est, angajându-se la reforme ample supranumite ”terapie prin șoc”, care au inclus eliminarea controlului prețurilor, deschiderea granițelor și privatizarea întreprinderilor de stat. Căderea Zidului Berlinului în 1989 a dus la apariția unei noi stări de spirit în Europa, iar în 1990, Lech Walesa, liderul mișcării Solidarității, a fost ales președinte într-un scrutin liber și democratic. Uniunea Sovietică și-a găsit sfârșitul oficial în 1991, iar până în 1997 Adunarea Națională a Poloniei a adoptat o nouă constituție. Integrarea în vestul Europei a continuat să avanseze și în 2004 Polonia a aderat la UE. Intrarea Poloniei în UE în 2004 a avut un impact major asupra vieții economice a oamenilor din Polonia și, mai important, a avut un impact major asupra vieții politice și juridice, deoarece Polonia a fost nevoită să îndeplinească cerințele legale și societale impuse de către UE. Există un număr semnificativ de companii din Polonia care exportă produse în Germania și în alte state din Europa; calitatea de membru UE oferă acces liber la toate piețele europene și funcționează în ambele direcții.

Noi credem că o creștere semnificativă a cheltuielilor de consum a fost foarte importantă în impulsionarea economiei Poloniei în anii recenți, deoarece cheltuielile de consum reprezintă o parte mult mai mare din PIB-ul țării decât în state precum Ungaria sau Cehia, spre exemplu. Un număr de reforme implementate în epoca post-comunistă, în special privatizarea întreprinderilor de stat, au rezultat în dezvoltarea unei piețe de capital vibrante, esențțială pentru investitorii în acțiuni ca și noi, interesați de o piață de acțiuni activă.

Mark Mobius si echipa discuta potentiale oportunitati de investii in Polonia.

Mark Mobius si echipa discuta potentiale oportunitati de investii in Polonia.

În opinia noastră, privatizarea întreprinderilor de stat poloneze a fost cea mai revoluționară acțiune întreprinsă dupa căderea comunismului în Rusia și în estul Europei. În 1989, guvernul Poloniei controla majoritatea activelor non-agricole ale țării și existau puține întreprinderi private. Pasul următor natural a fost dezvoltarea unei piețe pentru acțiunile companiilor private, și în aprilie 1991, Bursa de Valori de la Varșovia a fost deschisă. Ulterior, la mijlocul anului 1991, guvernul a anunțat un program de privatizări șoc prin Actul pentru Privatizarea Întreprinderilor de Stat, cerând ca 50% din activele de stat să fie privatizate în decursul a trei ani. Legile care au făcut un astfel de program posibil nu au fost adoptate până în aprilie 1993. Apoi, programul ”privatizării în masă” a fost lansat pe baza liberei distribuții de acțiuni, permițând cetățenilor polonezi cu vârsta peste 18 ani să cumpere acțiuni la un preț redus. Din păcate, majoritatea cetățenilor nu au realizat valoarea acestor acțiuni, iar cei care au conștientizat această valoare au cumpărat cât de multe acțiuni au putut, Mulți dintre aceștia s-au îmbogățit.

 

Reforma pensiilor în Polonia

Ca urmare a ratei ridicate a șomajului și a veniturilor mai mici după căderea Comunismului, ratele de fertilitate au scăzut în Polonia. Prin urmare, mai puțini muncitori au fost disponibili pentru a finanța pensia grupului tot mai mare de pensionari. Astfel, guvernul a lansat un sistem de pensii private obligatorii. Au existat critici care au spus că fondurile de pensii private au fost costisitoare și ineficiente. Fondurile de pensii au spus că reglementările prea stricte le-au îngreunat capacitatea de a-și asuma riscuri și de a obține performanțe bune. Sume importante de bani au fost cheltuite de către fondurile de pensii pe mass media și pe o armată de agenți de vânzări, pentru a atrage clienți.

Noi credem că cel mai important eveniment din istoria pieței de capital din Polonia a fost, probabil, preluarea deținerilor de obligațiuni ale fondurilor de pensii private de către guvernul polonez. La începutul anului 2014, guvernul a confiscat 153 de miliarde de zloți ($50,4 de miliarde de dolari) în obligațiuni de stat de la 13 fonduri de pensii private. Aceste obligațiuni au reprezentat aproximativ jumătate din portofoliile de investiții ale fondurilor. Desigur, această decizie a stimulat finanțele publice pe termen scurt, dar a amenințat să submineze obiectivele cheie ale reformei sistemului de pensii, care erau stimularea economisirii naționale și reducerea poverii pe termen lung a costurilor de pensionare asupra bugetului de stat al Poloniei. Cu atât mai rău, guvernul a introdus reguli, precum cererea tuturor celor 16 milioane de contribuitori la fondurile de pensii din Polonia să aleagă dacă preferă să rămână în fonduri private sau dacă aleg să se transfere la sistemul de asigurări sociale până la finalul lunii iulie 2014, fapt care probabil va face supraviețuirea fondurilor de pensii private mai dificilă. Având în vedere că guvernul a interzis fondurilor private să își facă publicitate pe durata perioadei de selecție, noi credem că sunt șanse mari ca mulți să opteze să se transfere la sistemul de asigurări sociale al guvernului.

Această schimbare este crucială, deoarece după căderea Comunismului fondurile de pensii private au fost înființate în toată Europa Centrală și de Est pentru a-și împărți costurile din ce în ce mai mari cu de pensionare cu sistemele de asigurări sociale. Sumele depuse în fonduri de pensii private au fost investite în acțiuni și în obligațiuni pentru a ajuta la finanțarea companiilor private și a proiectelor de infrastructură publice. Acestea au devenit fundația piețelor de acțiuni și de obligațiuni în acele state, inclusiv în Polonia. Criticii spun că această mișcare a guvernului este pur și simplu o expropriere a activelor private. Organizația pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (OECD) a avertizat că măsurile guvernului ”ar putea foarte ușor dăuna încrederii sociale în sistemul de pensii și ar afecta credibilitatea viitoarelor reforme structurale în sens mai larg.” OECD a spus, de asemenea, că populația, care îmbătrânește într-un ritm accelerat, are nevoie de un sistem pay-as-you-go.

Principalul motiv pentru decizia guvernului pare să fie acoperirea datoriilor publice tot mai mari. După ce a confiscate obligațiunile, guvernul le-a anulat, astfel transformând deficitul bugetar în surplus și micșorând datoria publică, dar plasând responsabilitatea pe termen lung a plăților pensiilor asupra bugetului de stat pe viitor. Motivația ni se pare a fi fost politică, având în vedere că partidul de centru Platforma Civică se confrunta cu provocări din partea Partidului Lege și Justiție la alegerile parlamentare programate pentru anul 2015. Această mișcare a fost o modalitate pentru guvern să evite măsurile de austeritate, precum și pentru a avea libertatea să cheltuiască bani pentru a atrage alegătorii. În opinia noastră, această mișcare a Poloniei este simptomatică pentru deciziile altor guverne din Europa Centrală și de Est, care au încercat să evite reforme economice mai profunde în interesul obiectivelor politice pe termen scurt.

Îngrijorarea este că, prin reducerea sistemului de pensii private, pe viitor, o populație în curs de îmbătrânire va avea nevoie și va cere din partea guvernului din ce în ce mai mult sprijin. Prin oprirea creșterii piețelor de capital, care sunt motoarele investițiilor și creșterii economice, economia ar putea suferi, cauzând recesiuni în vremuri de criză economică la nivel mondial. Eu cred că Polonia, fiind unul dintre cele mai mari state din Europa Centrală/de Est, nu a stabilit un exemplu bun în această privință. Deși eu am criticat planul de confiscare a obligațiunilor, mi-am păstrat încrederea în piața poloneză – și încă o mențin. Cred că, pe măsură ce plățile cu pensii vor crește și vor deveni o povară din ce în ce mai mare pentru bugetul de stat, presiunea va crește pentru a reveni la schemele de pensii private.

 

Căutând potențiale oportunități de investiții

 

Călătoriile mele într-o țară nu sunt complete fără vizite la companii care sunt sau care ar putea fi potențiale investiții în portofoliile noastre. În timpul unei vizite la o companie de utilități din Polonia, am fost informați de către conducerea acesteia că, în anii recenți, companiile de distribuție a energiei electrice au trecut printr-o perioadă dificilă. Există o competiție acerbă între producătorii de electricitate, dar acum o nouă schemă introdusă de guvern denumită „mecanismul de operare de rezervă,” introdusă la începutul anului 2014, a rezultat în creșterea prețurilor pentru energie electrică. Mecanismul implică plăți către companiile de energie pentru a-și reduce producția în timpul orelor de vârf, dar păstrând capacitatea disponibilă pentru sistem. Deoarece creșterea prognozată a cererii este de numai 1%, noi centrale electrice nu au sens economic.

Împreună cu echipa mea am vizitat de asemenea un lanț de comerț cu încălțăminte cu magazine în toată Polonia. Acesta se bazează pe importuri din China, India și Taiwan pentru majoritatea produselor sale, astfel încât slăbirea zlotului polonez ar putea așadar reprezenta o potențială problemă. Conducerea companiei a observat deja prețuri mai ridciate pentru importurile din Asia, pe măsură ce costurile cu forța de muncă în China și alte state sunt în creștere. Competitivitatea costurilor este importantă deoarece vânzarea de încălțăminte pe Internet devine din ce în ce mai semnificativă și furnizorii de astfel de produse pe Internet se angajează într-o competiție acerbă cu privire la prețuri. Conducerea companiei e de părere că clienții nu se vor mai obosi să caute chilipiruri la încălțăminte pe Internet dacă vor avea prduse de calitate la prețuri bune disponibile în locații convenabile la mall-uri din apropiere. Cu toate acestea, compania se implică de asemenea și în vânzarea pe Internet. Am dorit să obținem și o perspectivă asupra întreprinderilor de distribuție din Polonia și am vizitat un distribuitor important de echipamente de tehnologie, produse radio și TV, electrocasnice, dispositive mobile și birotică. În plus față de operațiunile sale din Polonia, o treime din vânzările companiei sunt într-un număr mare de alte țări. Marjele de profit, cu toate acestea, au scăzut pe măsură ce costurile de transport au crescut. Această firmă a devenit, de asemenea, activă în comerțul online.

O altă companie pe care am vizitat-o este un furnizor de servicii cu plată de difuzare de televiziune prin satelit, iar aceasta a intrat și pe piața de servicii de telecomunicații odată cu lansarea de wireless broadband într-un serviciu multi-play. În opinia noastră, creșterea pe segmentul pay-TV este totuși limitată, pe măsură ce piața a devenit saturate. Astfel, creșterea ar putea veni doar din partea agenților de publicitate care doresc să plaseze mai multe reclame pe canalele lor TV, dar acest lucru depinde de calitatea programelor produse. Odată cu dezvoltarea Internetului, barierele la intrarea pe piață au scăzut semnificativ astfel încât oricine are conținutul potrivit poate atrage spectator – cu alte cuvinte, viața pentru producătorii tradiționali de conținut a devenit mult mai dificilă.

 

Cultura puternică a Poloniei

Polonia a suferit de pe urma partiției și a războaielor în istoria sa, așadar este o dovadă a culturii sale puternice faptul că sensul de națiune al Poloniei a supraviețuit. În 1941, Hitlet a atacat Uniunea Sovietică și Germania a dobândit controlul asupra Poloniei în întregimea sa, comițând numeroase atrocități și ucigând aproximativ trei milioane de evrei polonezi în lagăre de concentrare situate în toată țara.

Pe data de 1 august a fiecărui an, sirene, clopote și claxoane se aud de peste tot în Varșovia. Toți cei din acest oraș plin de viață se opresc din ce fac și se așează în poziție de drepți în cadrul unei demonstrații masive de respect pentru Revolta din Varșovia când, în 1944, Rezistența Poloneză a luptat împotriva ocupației naziste a orașului. Fără știrea luptătorilor pentru libertate, cu un an înainte în Teheran Roosevelt, Churchill și Stalin s-au înțeles în secret că Rusia va prelua controlul asupra Poloniei postbelice. După pierderea a 180.000 de vieți și după rezistența eroică a întregii populații, polonezii au fost obligați să se predea, iar pe urmă a început arestarea și deportarea în lagărele de concentrare a mii de locuitori ai Varșoviei.

În 1944, la momentul Revoltei, aproximativ doar 900.000 de persoane locuiau în Varșovia având în vedere că atât de mulți evrei și alții fuseseră arestați și deportați. După Revoltă, Hitler a ordonat distrugerea completă a orașului în așa fel încât, până în 1945, mai puțin de 1.000 de persoane au rămas în orașul complet ras. Această perioadă este imortalizată în filmul „The Pianist” al lui Roman Polanski. Am vizitat Muzeul Renașterii Varșoviei, un ecran multimedia interactiv impresionant și sfâșietor care documentează Revolta cu artefacte și documente, inclusiv cu declarații ale martorilor ocular.

Când germanii au fost învinși, comuniștii ruși au mărșăluit în oraș. Cu scopul de a înființa o dictatură comunistă, aceștia au început să aresteze și să persecuteze membri ai Revoltei, numindu-i „bandiți” și „reacționari.” Pe toată durata acestei perioade, au existat nenumărate acte de eroism și sacrificiu, o demonstrație a puterii spiritului national polonez.

Istoria de artă și muzică a țării este remarcabilă. Să nu-i uităm pe Frederic Chopin sau pe Jan Paderewski! În timpul unei vizite recente, am vizitat Muzeul Național din Varșovia pentru a vedea o expoziție special de Aleksander Gierymski (1850 – 1901), un artist exceptional. Expoziția a reunit 120 de picturi și schițe în ulei, 110 gravuri și 70 de desene ale artistului. Aceasta a fost prima expoziție a artistului la o asemenea scară în 76 de ani și o veritabilă realizare având în vedere nivelul de distrugere pe care Polonia l-a îndurat pe durata a două Războaie Mondiale. O parte a expoziției a arătat un film despre modul în care unele dintre picturile artistului care au fost grav afectate au fost restaurate cu migală și frumos de către restauratori polonezi folosind cele mai noi tehnici științifice. Multe dintre aceste picture arătau trecutul Poloniei, precum și portrete emoționante.

Per total am găsit Polonia a fi o țară cu potential bun pentru progress economic și cu interese de afaceri diverse. Eu și echipa mea vom continua să monitorizăm afacerile din Polonia pentru potențiale oportunități de investiții attractive.

Urmăriți-ne pe mine și pe echipa mea în Polonia în acest scurt film: http://youtu.be/AOB3fVulBPY


 

Comentariile, opiniile și analizele Dr. Mobius au scopuri strict informaționale și nu ar trebui să fie considerate sfaturi individuale pentru investiții sau recomandări de a investi în orice valoare mobiliară sau de a adopta o anumită strategie de investiții. Datorită faptului că piețele și condițiile economice sunt supuse schimbărilor rapide, comentariile, opiniile și analizele sunt redate conform datei postării și s-ar putea schimba fără anunț prealabil. Acest material nu se dorește a fi o analiză completă a fiecarui fapt material referitor la orice țară, regiune, piață, industrie, investiție sau strategie.

Informații legale importante

Toate investițiile implică riscuri, inclusiv posibila pierdere a principalului. Investițiile în valori mobiliare străine implică riscuri speciale, inclusiv fluctuații valutare, instabilitate economică si evoluții politice. Investițiile în piețe emergente, în cadrul cărora este inclusă subsecțiunea piețelor de frontieră, implică riscuri sporite ca urmare a acelorași factori, în plus față de riscurile asociate cu dimensiunea mai redusă a acestor piețe, lichiditatea mai scazută și lipsa unor cadre legale, politice, sociale sau de afaceri stabilite, care să sprijine piețele de valori mobiliare. Deoarece aceste cadre sunt, de obicei, chiar mai puţin dezvoltate în pieţele de frontieră, precum şi ca urmare a diverşilor factori care includ potenţialul crescut pentru o volatilitate extremă a prețurilor, lipsa de lichiditate, barierele în calea comerţului şi controlul schimbului valutar, riscurile asociate cu pieţele emergente sunt amplificate în pieţele de frontieră. Preţurile acțiunilor fluctuează, uneori rapid şi dramatic, ca urmare a unor factori care afectează companiile individuale, anumite industrii sau sectoare sau condiţiile generale de piaţă.

 


1. Sursa: The World Factbook. Washington, DC: Central Intelligence Agency, 2014.

2. Sursa: World Economic Outlook Database, aprilie 2014. © by International Monetary Fund.

3. Sursa: The World Bank, GDP Growth (annual %), World Development Indicators.

4. Sursa: World Economic Outlook Database, aprilie 2014. © by International Monetary Fund.

 

Categories: History, Perspective