Home > History > Care sunt factorii necesari pentru ca Japonia să revină la statutul de Putere Emergentă (Partea a 2-a)

Care sunt factorii necesari pentru ca Japonia să revină la statutul de Putere Emergentă (Partea a 2-a)

septembrie 30, 2010 Leave a comment Go to comments

Săptămâna trecută am aşternut pe hârtie câteva gânduri despre Japonia după o călătorie recentă la Tokyo şi am vrut să continui în aceeaşi notă .

Mark outside the Otsuka museum.

Mark in fata muzeului Otsuka.

După oprirea mea la Tokyo, ne-am îndreptat spre Osaka, unde am traversat cel mai lung pod suspendat din lume – celebrul Akashi Kaikyō de 5 miliarde de dolari, cu o lungime de 3911 metri. Suspendat la 66 de metri deasupra apei, construcţia podului a durat peste 10 ani şi a fost finalizată în 1998. Provocările construcţiei au fost enorme, deoarece podul a trebuit să fie conceput pentru a rezista la vânt de până la 286 km / oră şi cutremure de până la 8,5 pe scara Richter. De fapt, în timp ce construcţia era în curs de desfăşurare, a avut loc cutremurul Kobe din 1995. Podul Akashi Kaikyō este una dintre cele mai mari realizări ale ingineriei japoneze, forţând limitele tehnologiei de la momentul respectiv. Este o reflectare a inteligenţei, hotărârii şi perseverenţei japoneze- factori cheie care ar putea fi cruciali pentru o revenire a economiei.

Şi, după cum am menţionat în blog-ul meu anterior, Japonia se confruntă cu multe provocări economice înainte de a putea reuşi o revenire – am vorbit despre exporturi şi situaţia macro-economică săptămâna trecută. Deci, să aruncăm o privire mai atentă asupra situaţiei interne – politica de imigraţie a Japoniei trebuie să devină mai puţin rigidă pentru a ajuta la reducerea costurilor cu forţa de muncă. În plus, guvernul trebuie să reducă cheltuielile şi impozitarea, astfel încât întreprinderile locale mici şi mijlocii să se poată dezvolta prin extinderea în restul Asiei şi să facă afaceri în locuri precum China, India şi Indonezia. Aceasta pentru că întreprinderile mici şi mijlocii sunt o parte esenţială a economiei care contribuie la crearea de noi afaceri şi întreprinderi. Pentru ca economia să se dezvolte, este necesară reducerea rolului guvernului în economia japoneză.

Dacă Japonia este capabilă să profite în mod eficient de oportunităţile existente în afara pieţei sale domestice pentru întreprinderile mici şi mijlocii într-un mod similar cu modul în care Toyota, Nissan, Sony, Panasonic şi Hitachi şi-au câştigat o bună reputaţie la nivel mondial, acest lucru, combinat cu etica profesională şi mândria poporului său, ar trebui să ajute ţara să depăşească deceniul pierdut.

P.S. Tot din Osaka am rămas cu cele mai frumoase amintiri, mai ales din timpul vizitei la Muzeul de Artă Otsuka. Acesta este cunoscut ca fiind primul şi singurul muzeu de artă ceramică din lume. La intrare, am rămas mut de admiraţie văzând sala imensă cu tavan boltit acoperită cu cea mai uimitoare reproducere a frescei zugrăvite de Michelangelo pe tavanul Capelei Sixtine.

Când am început turul, am rămas uimiţi la vederea unei incredibile colecţii a celor mai frumoase lucrări din lume realizate pe plăci ceramice. Pentru a reproduce aceste mari opere de artă, compania Otsuka Ohmi Ceramics a trebuit să dezvolte un număr de 20.000 de culori. Iată arta, la dimensiunile sale originale, către care poţi merge, pe care o poţi simţi şi ale cărei imagini le poţi lua cu tine pentru a-ţi bucura sufletul. Potrivit muzeului, reproducerile îşi pot menţine culoarea şi forma peste 2000 de ani.

Am descoperit peste 1.000 de replici acoperind întreaga istorie a celor mai preţioase capodopere ale artei occidentale, variind de la picturi murale greceşti la picturi moderne. Este uimitor când te gândeşti cum colecţii din peste 190 de muzee de artă din 26 de ţări au fost aduse chiar în faţa ochilor tăi sub un singur acoperiş. De la “Guernica” de Picasso la “Mona Lisa” de Leonardo Da Vinci, toate au fost reproduse de maeştri artizani, în toată gloria şi claritatea lor uimitoare. După 4 ore, a venit ora închiderii.

Mi-am spus că va trebui să revin pentru a mă bucura de ceea ce este cu adevărat o experienţă artistică minunată. Mi s-a spus de asemenea că în Japonia au loc de două ori pe an spectacole fantastice de artificii, care nu trebuie ratate, deci nu doar sezonul înfloririi cireşilor este spectaculos.

Categories: History
  1. No comments yet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>